Комарнівська громада об’єднає весь колишній район, - Ременяк

Середа, 12 квітня 2017, 12:02
У Народному домі м. Комарно провели зустріч місцевої влади та представників Асоціації міст України, де обговорили перспективи та кроки для створення ОТГ.
Комарнівська громада об’єднає весь колишній район, - Ременяк

Комарнівська ОТГ об’єднає 22 населених пункти із 14 тисячами жителів, тож нагальними питаннями у дискусії стали реформи освіти, медицини, фінанси у рамках децентралізації. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Городоцької РДА.

За інформацією представників Офісу реформ, противників реформ на Городоччині немає, але людей хвилюють насамперед питання закриття установ — медичних і освітніх. На що консультанти зауважили, що важливіша якість, а не кількість, особливо у школах району, де неякісна освіта відбирає шанс на достойне майбутнє у дітей.

Також турбувало присутніх і те, чому ОТГ не віддають землю за межами населених пунктів.

Децентралізацію підтримав голова Городоцької РДА Володимир Ременяк, який наголосив, що це шлях до покращення життя у населених пунктах.

«Плюс Комарнівської громади у тому, що вона об’єднає весь колишній район, ті населені пункти, які тяжіють до цього містечка. В громаді є достатня кількість населення, газові свердловини, родюча земля, невеликі підприємства. При умілому господарюванні ця ОТГ доволі швидко може стати успішною. Звісно, що для цього треба розпочати процес об’єднання», - сказав посадовець.

Більше новин про децентралізацію та ОТГ читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments