У Львівській облдержадміністрації відбулась перша сесія стратегічного планування

Вівторок, 10 січня 2017, 23:22
До 24 січня кожен структурний підрозділ ЛОДА проведе засідання такого формату.
У Львівській облдержадміністрації відбулась перша сесія стратегічного планування

У вівторок, 10 січня, у Львівській ОДА розпочалися сесії стратегічного планування, які триватимуть до 24 січня. За цей час департаменти облдержадміністрації напрацьовуватимуть стратегічні напрямки роботи на цей рік, за участі керівництва та галузевих експертів. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Першу сесію розпочали із планування у департаменті фінасів, у результаті якої напрацювали ряд ідей щодо підвищення ефективності бюджетної політики в області.

"Експерти та представники фінансових структур Львівщини обговорили новації в податковому законодавстві, проблему фінансового вирівнювання територій, кадровий потенціал новостворених ОТГ, а також нові підходи до бюджетного розподілу відповідно до рівня економічного розвитку громад", - розповіла модератор заходу, начальник управління аналізу та стратегічного планування департаменту економічної політики ЛОДА Валентина Москаленко.

За словами Валентини Москаленко, учасники сесії запропонували використовувати нові критерії при розподілі бюджетних коштів:

"Скажімо, більше коштів має бути скеровано у ті громади, де створено найбільше робочих місць та залучено інвестицій. Це дозволить стимулювати економічний розвиток територій", - зазначила Валентина Москаленко.

Окрім цього, було напрацьовано показники ефективності роботи у фінансовій сфері у 2017 році: динаміку місцевих бюджетів, питому вагу реального сектора у надходженні ПДФО, зменшення розриву податкоспроможності територій.

Також було прийнято рішення щодо проведення виїзних навчань для представників районної влади та об’єднаних територіальних громад у галузі бухгалтерського обліку та проектного менеджменту.

comments powered by HyperComments