Кого вибиратимуть на Львівщині, - перелік

Олег Довганик  |  П'ятниця, 16 грудня 2016, 21:54
Хто виграє вибори у нових ОТГ Львівщини
Кого вибиратимуть на Львівщині, - перелік

У неділю, 18 грудня, у шістьох об'єднаних громадах на Львівщині, що налічують майже 50 тис. виборців, відбудуться перші вибори. Окрім міських і сільських голів, обиратимуть також 140 місцевих депутатів. ZAXID.NET публікує повний список кандидатів на посади керівників шести громад та згадує їх політичну біографію.

Мостиська

До 9-тисячних Мостиськ приєднали ще 18 сільських рад (на 27 сіл), створивши нову громаду. Тепер тут 17,4 тис. виборців, які голосуватимуть за 26 депутатів та нового голову.

Кандидати на міського голову Мостиської міської громади

Зеновій Мазуркевич (54 роки). Працює директором Берегівського навчально-виховного комплексу. Висунутий Народним рухом України. У 2015 році також від НРУ балотувався до Львівської облради, однак не пройшов, набравши всього 5%.

Сергій Сторожук (66 років). Із 2010 року є міським головою Мостиськ. Перший раз балотувався на посаду мера від Української народної партії, а в 2015 році – від БПП «Солідарність». Зараз на вибори голови громади йде самовисуванцем. Із 2007 по 2010 роки Сергій Сторожук працював помічником народного депутата від «Батьківщини» Івана Сідельника.

Володимир Шаповал (56 років). Зараз працює інженером Мостиського районного бюро технічної інвентаризації. У 2002-2006 роках був заступником голови Мостиської райради, після цього до 2010 року працював першим заступником голови Мостиської міськради, а згодом кілька років був першим заступником голови Пустомитівської РДА. У 2015 році від «Свободи» балотувався у депутати Мостиської райради, однак набрав лише 7% і не пройшов. Зараз знову балотується від «Свободи».

Судова Вишня

Окрім міста Судова Вишня, до нової громади входять 9 сіл. Загалом тут 8,5 тис. виборців, які 18 грудня обиратимуть 26 депутатів та голову громади.

Кандидати на міського голову Судововишнянської міської громади

Станіслав Барчак (27 років). Приватний підприємець зі Львова (із 2008 року продає та ремонтує мобільні телефони). Зараз є помічником керівника фракції «УКРОП» у Львівській міськраді Ігора Телішевського. У 2015 році також балотувався до ЛМР від «УКРОПу», однак не пройшов, набравши лише 6%. На голову громади балотується від партії «УКРОП».

Осип Гачак (57 років). Зараз тимчасово не працює і йде на вибори самовисуванцем. У 2010 році став депутатом Мостиської райради від Партії регіонів, а у 2015 р. – балотувався туди ж від «Народного контролю», однак партія не подолала виборчий бар'єр.

Сергій Занько (35 років). Директор мостиського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Самовисуванець.

Ярослав Кадикало (46 років). Працює директором будівельної компанії «Гарантбудінвест». На місцевих виборах 2015 року балотувався до Львівської облради від «Громадянської позиції», але не пройшов, набравши лише 4,5%. Зараз балотується як самовисуванець.

Юрій Кужда (32 роки). Завідувач травматологічного відділення Судововишнянської міської лікарні. Живе у Львові. Балотується від руху Валентина Наливайченка «Справедливість».

Олег Мартинець (53 роки). Пенсіонер. У 2010-2015 роках був мером Судової Вишні (балотувався від Української народної партії). Зараз на вибори йде від Народного руху України.

Олег Станкевич (50 років). Чинний міський голова Судової Вишні (висувався від БПП «Солідарність»), обраний у 2015 році. До того часу працював першим заступником голови Мостиської РДА. Зараз на вибори йде самовисуванцем.

Іван Цюпак (40 років). Від 2008 року є сільським головою Дидятицької сільради. Член партії «Свобода», однак на виборах голови об'єднаної громади балотується як самовисуванець.

Іван Чериба (49 років). Працює водієм у приватного підприємця. Самовисуванець.

Роман Яремцьо (51 рік). Є начальником судововишнянського відділення ТзОВ «СП "Галтекс"» (займається торгівлею відходами і брухтом). У 2015 році балотувався від «Свободи» на мера Мостиськ (отримав 14%, посівши третє місце) і до Мостиської міськради (не пройшов, набрав 8%). Зараз також балотується від партії «Свобода».

Жовтанці

Тут ледь більше 7 тис. виборців. Окрім самих Жовтанців, до нової громади увійшли ще 11 сіл Кам'янко-Бузького району. У новій раді буде 26 депутатів, на яких балотуються 140 осіб.

Кандидати на голову Жовтанецької сільської громади

Марія Батийовська (42 роки). Тимчасово не працює. У 2006-2015 роках була головою Вирівської сільради (Кам'янко-Бузький район). Зараз входить до БПП «Солідарність», однак на виборах балотується самостійно.

Ярослав Деркач (42 роки). У 2015 році переміг на виборах голови Великохолоднівської сільради (йшов самовисуванцем). Зараз знову балотується самовисуванцем.

Уляна Максимишин (40 років). До 2015 року працювала секретарем Жовтанецької сільради, а на місцевих виборах 2015 року стала головою цієї ради (висувалася від Народного руху України). Зараз балотується від партії «Батьківщина».

Володимир Онисько (49 років). Голова сільськогосподарського кооперативу «Агрослав». У 2015 році став депутатом Кам'янко-Бузької районної ради від Конгресу українських націоналістів (на виборах отримав 28%). Зараз балотується від партії «Свобода».

Ігор Тиртик (52 роки). Приватний підприємець. Самовисуванець.

Шегині

Шегині та ще 13 сіл утворюють громаду на 4,1 тис. виборців. У неділю, 18 грудня, вони обиратимуть 22 депутатів та голову громади.

Кандидати на голову Шегинівської сільської громади

Ганна Андраш (48 років). Працює методистом відділу освіти Мостиської РДА. У 2015 році балотувалася до Мостиської районної ради від «Батьківщини», однак не пройшла, набравши 7,9%. Зараз і далі є у партії «Батьківщина», однак на вибори йде самостійно.

Ігор Кривейко (48 років). Сільський голова Шегинівської сільради. Раніше працював фітосанітарним інспектором Держінспекції з карантину рослин. Окрім того він очолює Мостиське товариство мисливців та рибалок. На вибори голови громади іде самовисуванцем.

Любомира Сціра (46 років). Зараз тимчасово не працює. Раніше двічі (у 2006 та 2010 р.) обиралася головою Поповицької сільської ради (спершу від Партії промисловців та підприємців, потім – від «Свободи»). Зараз балотується від руху Валентина Наливайченка «Справедливість».

Давидів

Голову та 26 депутатів громади 18 грудня обиратимуть 9,8 тис. виборців. Окрім Давидова до складу нової громади входять ще 11 сіл.

Кандидати на голову Давидівської сільської громади

Андрій Баран (24 роки). Іде самовисуванцем, навчається в Українській академії друкарства.

Віталій Дяків (22 роки). Є головою Давидівської сільської ради. Балотується як самовисуванець. Однак кілька днів назад «Батьківщина» разом із «Народним контролем» та «Громадянською позицією» офіційно заявили про підтримку Дяківа на виборах голови Давидівської громади.

Володимир Керницький (51 рік). Тричі обирався сільським головою Пасік-Зубрицьких (у 2010, 2014 та 2015 роках). Від грудня 2013 року по березень 2014 року працював також головою Пустомитівської райдержадміністрації. Усі рази балотувався як самовисуванець.

Михайло Кравець (58 років). Виконавчий директор пустомитівської районної асоціації «Громади Пустомитівщини». У 2010 році став депутатом Пустомитівської районної ради від партії «Сильна Україна», у 2015 році балотувався туди ж від БПП «Солідарність», однак не пройшов (набрав 25%). Є радником народного депутата від БПП «Солідарність» Богдана Дубневича.

Нижанковичі

Нижанковицьку селищну громаду утворили з трьох населених пунктів. Це найменша громада з тих, які в неділю обиратимуть голову та 14 депутатів ради, – тут усього 1,9 тис. виборців.

Кандидати на голову Нижанковицької селищної громади

Володимир Смолінський (52 роки). Двічі обирався головою Нижанковицької селищної ради (у 2010 від «Батьківщини» та 2015 роках як самовисуванець). Зараз знову балотується від «Батьківщини».

Андрій Богачик (57 років). Тимчасово не працює. Самовисуванець.

comments powered by HyperComments