У Львові вшанують Василя Сліпака

Олег Довганик  |  Середа, 7 грудня 2016, 16:29
На концерті виступить Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Тараса Криси
У Львові вшанують Василя Сліпака

У філармонії відбудеться вечір присвячений світлій пам’яті Василя Сліпака. Про це повідомили у прес-службі Львівської філармонії.

У середу, 14 грудня,о 19:00, в рамках музичного циклу "Музичні вечори Людвіга ван Бетховена" у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір, присвячений світлій пам’яті колишнього вихованця "Дударика" Василя Сліпака. Для України цей концерт  – один з перших заходів, присвячених Василеві Сліпаку.

Відомий оперний співак та соліст Паризької національної опери брав участь у бойових діях і загинув під час війни на Сході України влітку цього року. Посмертно нагороджений орденом "За мужність".

Львів’янин Василь Сліпак з дитинства пов’язав життя зі співом: з 9-ти років долучився до хорової капели "Дударик", з якою об’їздив близько 20 країн та виступав на найвідоміших світових сценах, зокрема, у Карнегі-холі та Соборі Паризької Богоматері.

Згодом – навчання у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, численні фестивалі в Україні та закордоном. І ось – у 1997 році молодий (і єдиний в Україні) контртенор Василь Сліпак успішно проходить конкурс та стає солістом Паризької національної опери. Блискуча кар’єра та любов публіки, десятки ролей, перемог і відзнак… Тореадор та Фігаро, Дон Жуан та Мефістофель – лише в основному доробку співака понад 20 партій. А ще – безліч волонтерських проектів.

Фатальна поїздка на Донбас була для Василя Сліпка вже третьою: він брав участь у бойових діях у складі добровольчого українського корпусу "Правий сектор" в травні та вересні 2015 року. 29 червня 2016 року Василь загинув від кулі снайпера. На вшанування пам’яті співака відбулося вже більше десяти концертів у Франції, США та інших країнах.

На концерті виступить Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Тараса Криси та Львівська державна академічна чоловіча хорова капела "Дударик". У програмі прозвучить "Missa Solemnis" (вона ж – "Урочиста меса") – один з пізніх творів Бетховена.

Окрім того, у фойє філармонії відкриється виставка "SILENT MEMORY" ("Тиха пам’ять") присвячена Василю Сліпаку, де буде представлено 12 полотен із зображенням життєпису загиблого Героя.

comments powered by HyperComments