Марія Солодчук, журналістка, золотий голос радіо "Дзвони", учасниця Архієрейського камерного хору "Кредо"

Жанна Титаренко  |  Неділя, 17 липня 2011, 15:45
Марія Солодчук веде миле спілкування на радіо "Дзвони". Її голос пізнають десятки тисяч людей в Україні та закордоном. Крім цього, Марія Солодчук співає в Архієрейському камерному хорі “Кредо”. Їхнім співом насолоджувалися в Німеччині, Англії, Ліхтенштейні та багатьох інших країнах Європи.
Марія Солодчук, журналістка, золотий голос радіо "Дзвони", учасниця Архієрейського камерного хору "Кредо"

Як у Тараса Шевченка “щоб наше слово не вмирало, щоб наша правда не пропала” леліє і свято береже істинні набутки Марія Солодчук. А патріотичні почуття вона ввібрала ще з молоком матері. Дідусь Андрій був війтом в селі Новиця, де й народилася Марія. Брат матері Дмитро воював у підпіллі, в УПА.

"З малих літ батьки навчали нас (семеро дітей, двоє померло) правд Божих і молитов, народних традицій і пісень" - говорить Марія.

Здобуті освіти: Новицька ЗОШ (1974 р.), Калуська ДМШ по класу скрипки (1974 р.), Івано-Франківський педагогічний інститут ім. В. Стефаника (1979 р.), Школа редактора в Києві при НСЖУ (2005 р).

 В минулому – вчитель, музичний керівник (вища категорія), викладач.

 З 1994 р. співає в Архієрейському камерному хорі “Кредо”. З 1996 р. працює в радіо “Дзвони”. Член НСЖУ з 2003 року.

  Мовлення розпочинала в прямому ефірі. В доробку Марії Солодчук багато духовних, просвітницьких, культурологічних та дитячих програм: в циклі «З вірою в майбутнє» - «Щирість серця», «Мир душі» й ін., дитяча «Щебетливі голосочки», «Поради про молитву», «День Господній» (2003 р. – в прямому ефірі), “Полюби книгу”, «Мереживо культурного життя», «Церковний календар», «Наші гості», «Програма привітань» й ін. У дні Помаранчевої революції з Києва передавала інформацію та проводила спілкування на майдані Шептицького перед Катедральним Собором Святого Воскресіння в Івано-Франківську.

"А з молитвами в моєму озвученні (ранішня, вечірня, за батьків, за дітей, за подорожуючих й ін.) багато краян розпочинали і завершували трудовий день. В програмі «Наші гості» із співрозмовниками висвітлюємо важливі події та цікаві сторінки з життя Прикарпаття та всієї України", - додала пані Марія.

 Член «Просвіти» з 1990 року. Пише сценарії, ведуча релігійних і тематичних заходів, концертів.

2004 р. – лауреат Всеукраїнського фестивалю журналістів.

2007 р. – дипломантка VIII Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання».

2008 р. – нагороджена почесною відзнакою відділу культури ОДА «За подвижництво в культурі Прикарпаття».

Спілкування з пані Марією можливе за такою адресою: [email protected]

comments powered by HyperComments