У львівській катедрі провели Різв’яну Пастирку (ФОТО)

Четвер, 24 грудня 2020, 20:30
Богослужіння в латинській катедрі очолив митрополит і архієпископ Римо-католицької церкви України Мечислав
У львівській катедрі провели Різв’яну Пастирку (ФОТО)

У латинській катедрі Львова – найбільшому римо-католицькому храмі міста у надвечір’я Різдва Христового за григоріанським календарем вібулася традиційна урочиста Різдвяна Меса «Пастирка». У спільній молитві після завершення робочого дня взяв участь міський голова Львова Андрій Садовий і його дружина.

Очолив урочисте богослужіння Митрополит і Архиєпископ Львівський РКЦ Мечислав (Мокшицький) у співслужінні з єпископами та отцями. До спільної святкової молитви долучилися віряни та монаші згромадження.

Зазначимо, що пастирка – особливе Богослужіння, яке спочатку відправляли лише у Вифлеємі. У VІ ст. цей звичай запроваджено також у Римі. Служба правилась у храмі Санта Марія Маджоре, де знаходилась імітація Печери Різдва. З Риму традиція нічних різдвяних Божих Служб поширилась на інші регіони. Урочиста Меса відправляється на спомин про Святу ніч Божого народження, коли здивовані пастушки прибігли до стаєнки і побачили там свого Спасителя. Таким чином у надвечір'я Різдва кожен римо-католицький храм стає духовним Вифлеємом.

Фото – прес-служба Львівської міськради, Олександр Мазуренко.

comments powered by HyperComments