У п’ятницю у Львові карнавалом розпочався театральний фестиваль «Золотий Лев на вулиці – 2020»

Субота, 3 жовтня 2020, 11:43
Театральний фестиваль «Золотий Лев» проходить у Львові уже в 31-й раз, цього річ програму фестивалю довелося змінювати через коронавірусну пандемію
У п’ятницю у Львові карнавалом розпочався театральний фестиваль «Золотий Лев на вулиці – 2020»

Учора, 2 жовтня, у Львові відкрився 31-й за ліком театральний фестиваль «Золотий Лев». Цьогоріч, черех коронавірусну пандемію, цей фестиваль проходить у видозміненому форматі та має назву «Золотий Лев на вулиці – 2020». Це не просто вуличний фестиваль, а театральна європейська традиція та один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття.

Традиційно фестиваль «Золотий Лев» починався із карнавальної ходи містом, проте через карантин від цього заходу відмовилися. Старт фестивалю дали карнавальні дійства, які відбулися в трьох різних локаціях Львова. До одного із таких заходів долучилась директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда.

«Зараз у нас розпочинається 31-й фестиваль «Золотий Лев», і я щиро радію, що навіть через складну ситуацію в світі він таки відбувається.

Не можу не згадати про ініціатора і творця цього фестивалю Ярослава Федоришина, адже це перший «Золотий Лев» без нього. Ця людина продовжує жити в наших серцях і у своїй праці. Дякую команді театру, яка й надалі продовжує його справу, цей творчий шлях театру «Воскресіння». Щиро радіємо, що свято повернулось на вулиці Львова», – сказала Наталія Бунда.

Через коронавірусну пандемію і адаптивний карантин, який діє в Україні цього року театральний фестиваль «Золотий Лев» проходить із дотриманням всіх карантинних обмежень: фізичної дистанції, маскового режиму, вимірювання температури глядачам перед кожною виставою, а в місцях, де відбуватимуться вистави, будуть розміщені дезінфектори для рук.

Театральний фестиваль триватиме у суботу та неділю 3 і 4 жовтня на трьох майданчиках: площа перед університетом Івана Франка, дворик Ратуші, площа перед Центром Довженка. Ті вистави, які відбуватимуться у внутрішньому дворику Ратуші, будуть платними. Квитки на них можна придбати на сайті www.ticketclub.com.ua.

Через пандемію коронавірусу до Львова на фестиваль «Золотий Лев» змогли приїхати тільки українські колективи – гостей із-за кордону. Однак 4 жовтня, в рамках фестивалю «Золотий Лев», відбудеться онлайн-дискусія, в якій візьмуть участь директори міжнародних театральних фестивалів з-за кордону та України, щоб поділитись досвідом та обговорити проблеми, які торкнулись цього року практично всіх фестивалів – як європейських, так і українських.

Фестиваль відбувається за підтримки управління культури Львівської міської ради і Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Світлини – Олександр Мазуренко, прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments