У Львові на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять захисників України (ФОТО)

Субота, 29 серпня 2020, 10:57
У заходах, присвячених пам’яті загиблих військових, взяли участь представники керівництва міста Львова та Львівської області
У Львові на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять захисників України (ФОТО)

29 серпня Львів та Львівщина низкою заходів відзначають День вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Таку пам’ятну дату своїм Указом №621/2019  від 23 серпня встановив Президент України Володимир Зеленський. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі – дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Зранку пам’ять полеглих військовиків-героїв вшановували на Личаківському цвинтарі. У заходах взяли участь «губернатор» Львівщини Максим Козицький та заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко. Міський голова Львова Андрій Садовий обмежився дописом у соціальній мережі «Фейсбук».

Представники місцевої влади, громадськість на сім'ї захисників поклали квітів та долучились до спільної молитви на полях почесних поховань №67 та №76 Личаківського кладовища. О 10.00 год. Львів вшанував пам’ять воїнів тихою хвилиною мовчання.

«Наші захисники віддали життя за кожного з нас. Дякую усім, хто прийшов нині на їхні могили, віддав шану нашим воїнам хвилиною мовчання. Герої живі, доки жива пам’ять про них, - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький. – Дякую нашим героям, які безстрашно і самовіддано боронять кордони України. Ми обов’язково переможемо» – заявив під час заходу голова Львівської ОДА Максим Козицький.

У прес-службі Львівської міської ради повідомили, що у всіх храмах міста Львова відбудеться поминальна панахида.

О 15:00 сьогодні на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні відбудеться церемонія підняття Державного Прапора України та спільної молитви у День вшанування пам’яті захисників України

О 16.00 год з нагоди вшанування Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та трагічної річниці виходу українських військових «зеленим коридором» поблизу Іловайська, відбудеться поминальна молитва на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фото – прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.Відео – Андрій Андрух, прес-служба ЛМР.

 

comments powered by HyperComments