Як у Львові пройшло 9 травня (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 9 травня 2019, 21:17
9 травня, грубих порушень публічного порядку під час покладання квітів до військових меморіалів на Пагорбі Слави та Марсовому полі у Львові не зафіксовано.
Як у Львові пройшло 9 травня (ФОТО)

Ветеранські організації Львова та всі охочі змогли безперешкодно покласти квіти до могил радянських воїнів, які боролися із нацистами у Другій світовій війні. Священика московського патріархату, який щороку розпочинав дійство не було.

За дотриманням порядку стежили десятки поліцейських та бійців Національної гвардії у захисному спорядженні. Крім того були присутні групи превентивної комунікації. Всі поліцейські мали на грудях квітку маку – символ пам’яті жертв Другої світової.

За тим, аби під час поминальних заходів не використосувалась радянська символіка стежили громадські активісти. Траплялись, однак, часті суперечки. Так, відомій проросійській активістці Інні Іваночко плюнули в обличчя та з лайкою вигнали із Пагорбу Слави.

На Марсовому полі група хлопців закидала яйцями комуністичну символіку - серп та молот, вигукуючи "На деревах замість листя будемо вішать комуністів". Поліція склала на хлопців адмінпротокол та попросила піти з Марсового поля.

До слова, День пам’яті та примирення на Львівщині відзначили напередодні, 8 травня. До пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг - 328» представники влади, дипломатичного корпусу, громадськості поклали квіти та запалили лампадки.

comments powered by HyperComments