У Львові закликали владу Чехії посилити санкції проти РФ (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 4 вересня 2014, 17:48
У Львові громадські активісти пікетували Генеральне консульство Республіки Чехія, яка разом з Угорщиною, Словаччиною і Кіпром висловилась проти запровадження нових санкцій проти Росії. За їхніми словами, таким чином Чехія може заблокувати впровадження санкцій на загальноєвропейському рівні.
У Львові закликали владу Чехії посилити санкції проти РФ (ФОТО)

Як зазначив активіст Громадського сектору Євромайдану Юрій Шивала, учасники акції прийшли під консульство щоб висловити своє неприємне здивування на рахунок того, чому чеська влада від імені свого народу не бажає вгамувати агресора

«Одним із гасел Празької весни 1968 року було «За нашу і вашу свободу!». Сподіваємось, історія вчить і у чехів мала б залишитись історична пам'ять, що російський агресор є непередбачуваний і з ним неможливо вести переговори. Бо коли в Мінську відбуваються переговори на Донбас вводяться регулярні війська. Якби рік тому хтось сказав що в Україні буде війна , ми б сказали, що це фантастика. Та ніхто не знає  чи для Чеської Республіки ця фантастика не стане реальністю через декілька місяців часу», - каже Юрій Шивала.

Відтак, активісти передали у дипредставництво своє звернення із закликом введення максимальних санкцій щодо російської економіки, аж до повного ембарго на товари з Росії. А також із сподіванням на допомогу українській армії у вигляді високотехнологічної зброї та військової підтримки у разі потреби

«Ми сподіваємосьвід керівництва Чеської республіки розуміння ситуації і відповідальності за майбутнє і Європи і своєї країни. Україна протистоїть російській агресії виключно через свій європейський вибір. Зараз на нашій землі відбувається бій не за територію, а зацінності. Поразка України означатиме закінчення спокою та благополуччя у Європі», - кажуть учасники акції.

comments powered by HyperComments