Топові футбольні функціонери продовжують агітувати за створення Суперліги

1  |  Понеділок, 27 лютого 2023, 19:03
Андреа Аньєллі, колишній президент "Ювентуса", продовжує агітувати за створення Суперліги, наголошуючи на її необхідності.
Топові футбольні функціонери продовжують агітувати за створення Суперліги

За його словами, якщо все залишиться по старому, публіка відійде від футболу. Аньєллі запитує, чи будуть у Нідерландах дивитися міжнародний футбол, якщо місцеві клуби ніколи не матимуть шансу перемогти в міжнародних турнірах.

Із цього виникає ідея нової європейської ліги з декількома дивізіонами та системою виходу у вищі дивізіони і вильоту, щоб всі клуби мали рівні можливості. Аньєллі вважає, що потрібно подумати про 60-80 клубів у всій Європі і створити більш справедливі ліги. Аби завжди бути в курсі останніх подій, відвідуйте партнерські сайти, “bukmeker saytlari”, які пильно стежать за новинами футболу та пропонують найкращу аналітику та прогнози щодо майбутніх матчів.  

За його словами, у Європі найбільші ринки отримують найбільше місць у Лізі чемпіонів і, отже, найбільші прибутки. Якщо нинішню систему збережено, розрив між англійськими та іспанськими клубами та рештою лише зростатиме, за винятком "ПСЖ" і мюнхенської "Баварії".

Аньєллі прагне до спортивної демократії і запитує, чи не має права польський клуб досягати успіху, і чи не вистачає польським уболівальникам пристрасті до футболу. За своїм 13-річним досвідом роботи у футбольній індустрії, Аньєллі зібрав ідеї і вважає, що настав час для більш справедливих ліг.

Нагадаємо, що ідея створення Суперліги належить топовим менеджерам європейських клубів, які входять в перелік найпотужніших футбольних команд світу. Принцип Суперліги полягає у тому, щоб обʼєднати в одній лізі усі найпотужніші клуби континенту, а саме призерів національних чемпіонатів.

Варто зауважити, що ідея створення Суперліги часто критикується, так як опоненти заявляють, що існування Суперліги вбʼє національні чемпіонати через втрату популярності, адже “Хто дивитиметься матч Борнмут - Крістал Пелес, коли щотижня між собою гратимуть гранди?”. Також, Суперліга ставить під питання існування Ліги Чемпіонів, яка формується за ідентичним принципом і наразі є найпрестижнішим клубним турніром у футболі.

 

comments powered by HyperComments