Шольц: «Усі, хто може відправити танки Україні – зробіть це зараз»

П'ятниця, 17 лютого 2023, 17:15
Постачання Україні зброї не продовжують війну.
Шольц: «Усі, хто може відправити танки Україні – зробіть це зараз»

Навпаки, сприяють її якнайшвидшому закінченню, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на Мюнхенській конференції з безпеки, що проходить цими днями.

Шольц також закликав союзників якнайшвидше поставити бойові танки Україні: «Усі, хто може відправити танки Україні – зробіть це зараз. Міністр оборони Пісторіус, міністр закордонних справ Бербок та я особисто інтенсивно закликаємо до цього. Німеччина робитиме все, що у її силах, аби зробити ці рішення легшими для партнерів. Наприклад, навчаючи українських солдатів керувати танками тут у Німеччині або надаючи підтримку з точки зору поставок і логістики», – сказав канцлер Німеччини.

Як повідомлялося, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що західним союзникам буде важко зібрати два повних батальйони танків Leopard 2, щоб відправити їх в Україну, як було обіцяно.

Міністр оборони України Олексій Резніков після зустрічі з німецьким колегою у Києві повідомив, що Україна має отримати 80 Leopard 1 до кінця року, а перші два десятки мають надійти до літа.

comments powered by HyperComments