Краще пізно, ніж нові: Німеччина надасть Україні старі «Леопарди»

Вівторок, 7 лютого 2023, 19:54
Міністр оборони Німеччини підтвердив постачання Україні танків Leopard 1. Але прибудуть вони аж наступного року.
Краще пізно, ніж нові: Німеччина надасть Україні старі «Леопарди»

7 лютого Німеччина схвалила постачання танків Leopard 1 Україні. Федеральний уряд Німеччини офіційно підтвердив, що видав німецьким військовим компаніям ліцензію на постачання Україні 178 танків Leopard 1A5. Скільки саме танків прибуде, невідомо, оскільки спершу там перевірять їхній стан.

За даними Spiegel, перші танки мають бути доставлені в Україну вже влітку цього року, проте більша їх частина — не раніше, ніж наступного року.

Водночас в офіційній заяві Бундесверу у Twitter зазначається: танки Leopard 2 прибудуть до України наприкінці березня у рамках військової допомоги.

Німеччина має намір поставити Україні набагато більше танків Leopard 1, ніж відомо раніше, оскільки німецькі ЗМІ повідомляли, що Україна може отримати до 160 танків Leopard 1 з промислових складів Німеччини.

За словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, Україна отримає понад 100 старих бойових танків Leopard 1A5 від групи кількох європейських країн. Він зазначив, що до першого-другого кварталу 2024 року танками мають бути оснащені щонайменше три батальйони.

Нагадаємо, 7 лютого у Києві побував міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Із президентом України Володимиром Зеленським він обговорив найголовніше питання: постачання танків.

comments powered by HyperComments