Німеччина дала добро на постачання танків Leopard Україні

Середа, 25 січня 2023, 13:12
Уряд Німеччини погодив передачу Україні танків Leopard 2 і дозволяє реекспорт іншим країнам.
Німеччина дала добро на постачання танків Leopard Україні

На першому етапі Німеччина надасть Україні 14 танків Leopard 2. Незабаром почнуться навчання українських військових. Також Німеччина надасть матеріально-технічне забезпечення та боєприпаси. Німецькі танки Leopard мають надійти зі складів Бундесверу. У середньо- та довгостроковій перспективі можуть бути підготовлені додаткові танки із запасів, які має німецька промисловість.

Сьогоднішньому рішенню Берліна передували інтенсивні кількаденні консультації із союзниками, особливо США. Канцлер Німеччини Олаф Шольц підкреслював, що хоче постачати Україні бойові танки лише у співпраці з іншими країнами. Одразу після рішення Німеччини приєдналася до постачання Україні танків Leopard 2 Іспанія. Уряд Педро Санчеса зумовив свою участь в операції наявністю угоди на європейському рівні і сьогодні підтвердив, що він приєднається до цієї стратегії.

Напередодні Нідерланди заявили, що можуть викупити 18 Леопардів, які були взяті в Німеччини в оренду, й передати їх Україні в межах танкової коаліції. Першою ж у створенні «танкової коаліції» стала Польща. На тлі вагань Олафа Шольца польські посадовці завили, що поставлять в Україну танки Леопард навіть не дочікуючись дозволу Німеччини.

comments powered by HyperComments