Німеччина та Франція схвалили декларацію щодо надання зброї Україні

Понеділок, 23 січня 2023, 12:30
Німеччина та Франція вирішили, що адаптуватимуть свою військову підтримку України залежно від розвитку ситуації на полі бою.
Німеччина та Франція схвалили декларацію щодо надання зброї Україні

Франко-німецька декларація схвалена за результатами Ради з питань безпеки й оборони, яка відбулась 22 січня у Парижі.

"Держави продовжуватимуть тісно координувати допомогу, щоб забезпечити Україну необхідними можливостями та підготувати її Збройні сили так, аби вони могли відновити територіальну цілісність країни", - мовиться у документі.

Вказується також, що Німеччина та Франція найрішучіше засуджують агресивну війну РФ проти України та продовжуватимуть надавати непохитну підтримку Києву в усіх сферах, особливо у політичній, військовій, економічній, фінансовій, гуманітарній, соціальній та культурній; буде надаватися допомога, необхідна упродовж зими.

Водночас Париж і Берлін сповнені рішучості підтримувати відбудову України, активно сприятимуть лідерству ЄС у цій сфері та діятимуть разом із партнерами.

"Згідно з домовленістю з партнерами по ЄС і G7, Німеччина та Франція підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно", - підкреслюється у декларації.

Окрім цього, вони сповнені рішучості боротися з безкарністю за воєнні та інші тяжкі злочини й підтримуватимуть зусилля з притягнення винних до відповідальності.

"Ми вітаємо та підтримуємо ініціативу президента Володимира Зеленського щодо справедливого та тривалого миру", - додається у декларації.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що уряд її країни не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2.

comments powered by HyperComments