Лікарні Львівщини отримали допомогу від корпорації "АрселорМіттал"

Вівторок, 17 травня 2022, 11:38
Фахівці Департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА отримали медичне обладнання на загальну суму майже 250 тисяч доларів
Лікарні Львівщини отримали допомогу від корпорації "АрселорМіттал"

Медики Львівщини отримали допомогу від міжнародної корпорації "АрселорМіттал" на загальну суму майже 250 тисяч доларів. Цю допомогу передали фахівцям Департаменту охорони здоров'я Львівської обласної військової адміністрації.

Завдяки співпраці бізнесу та Львівської ОВА стане більш швидка і ефективна допомога пораненим і цивільним жертвам війни в Україні. Фахівці обласного Департаменту охорони здоров'я уклали перелік медичних засобів та обладнання, яке невідкладно потрібне хірургам. Медичне обладнання вже завантажили на складські майданчики і незабаром його розподілять між хірургічними відділеннями лікарень Львова та області.

"Львівські лікарні не були достатньо обладнані для надання допомоги великій кількості пацієнтів з політравмами, оскільки в мирний час їх не буває настільки багато. Це, на жаль, специфіка війни. У нас зараз зовсім інший контингент і кількість пацієнтів, ніж було раніше. Нове обладнання спростить і покращить роботу хірургів у відділеннях травматології та ортопедії. Лікарі будуть успішнішими при виконанні операцій і зможуть отримати кращі результати і виживання і реабілітації пацієнтів", - сказав Орест Чемерис, директор Департаменту охорони здоров’я Львівської військової адміністрації.

Серед нового медичного обладнання для львівських лікарень – німецький хірургічний електроінструмент. Це дві травматологічні ортопедичні дрилі, які спроєктовані таким чином, щоб зменшити вібрацію при хірургічних втручаннях в роботі з політравмами. Також чотири електрокоагулятори – це спеціальний апарат, що спаює судини та зупиняє кровотечу під час операцій. Таке обладнання здатне працювати із судинами усіх діаметрів – від найменших до найбільших. Також компанія передала в Україну декілька тисяч спеціальних кровоспинних бандажів і бандажів для ран, антисептичних та кровоспинних пластирів.

"Міжнародний масштаб корпорації "АрселорМіттал" відшукав найнеобхідніше медичне обладнання в різних країнах світу – Польщі, Німеччині, Іспанії. За допомогою наших польських колег ми зібрали вантаж, транспортували його до Львова і сподіваємось, що медична допомога тут буде ще більш ефективною», – зазначив Мауро Лонгобардо, гендиректор українського підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг», яке працює у складі міжнародної корпорації.

comments powered by HyperComments