Відсьогодні в Дрогобичі на Львівщині проїзд в міських автобусах вартує 15 гривень

Субота, 14 травня 2022, 16:38
Відповідне рішення прийняв виконком Дрогобицької міськради зважаючи на зростання вартості та дефіцит пального
Відсьогодні в Дрогобичі на Львівщині проїзд в міських автобусах вартує 15 гривень

У Дрогобичі на Львівщині від сьогодні, 14 травня 2022 року, вартість проїзду в міському громадському транспорті становить 15 гривень. Такий тариф встановили рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради. Право безкоштовного проїзду зберігають 11 пільгових категорій. Про підвищення вартості проїзду повідомила пресслужба Дрогобицької міськради.

Підвищення вартості проїзду в міських автобусах Дрогобича аргументують стрімким зростанням цін та дефіцитом палива на автозаправних станціях, з метою уникнення кризової ситуації у сфері пасажирських перевезень.

Всі пасажири, які здійснюють оплату безготівково, за допомогою «Картки дрогобичанина», мають знижку у розмірі 2 гривень за кожен проїзд.

Окрім цього пасажири, з числа затверджених категорій (пенсіонери за віком, особи з інвалідністю ІІІ групи, один з батьків дитини-інваліда віком до 18 років, опікун дитини-сироти або дитини позбавленої батьківського піклування), які оплачують проїзд безготівково, за допомогою «Картки дрогобичанина» мають право на 20 безкоштовних проїздів у громадському транспорті міста щомісяця. 

Відповідно до рішення збережено перелік пільгових категорій громадян, яким надано право безкоштовного проїзду в автобусах, що курсують на маршрутах загального користування у м. Дрогобичі:

1. Учасники бойових дій (в т.ч. АТО та ООС) та бійці-добровольці АТО

2. Особи з інвалідністю внаслідок війни та особа, яка супроводжує інваліда війни I групи

3. Особи (ЧАЕС), віднесені до категорії I

4. Особи-учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії II

5. Особи з інвалідністю I, II групи

6. Особа, яка супроводжує інваліда I групи

7. Батьки загиблого військовослужбовця

8. Члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни

9. Ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони , ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, ветерани Національної поліції

10. Реабілітовані особи (реабілітовані, потерпілі від репресій)

11. Діти з багатодітних сімей

Також право безоплатного проїзду по місту мають учні закладів загальної середньої освіти м. Дрогобича, під час навчального року з 7:30 до 20:30, за умови пред’явлення учнівського квитка.

Зауважимо, що відсьогодні вартість проїзду в громадському транспорті Дрогобича - найвища у Львівській області. У місті Львові наразі діє тариф на проїзд в міському громадському транспорті в розмірі 10 грн.

comments powered by HyperComments