На Львівщині вже відновили роботу біля сотні підприємств, які зупинилися через війну

Середа, 11 травня 2022, 14:36
Після початку повномасштабної війни росії проти України на Львівщині призупинили свою діяльність біля двох сотень підприємств
На Львівщині вже відновили роботу біля сотні підприємств, які зупинилися через війну

Після 24 лютого 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна росії проти України, біля двох сотень підприємств Львівщині були змушені призупинити свою діяльність із різних причин - в т.ч. через відсутність замовлень та збуту, проблеми із постачанням сировини для виробництва, проблеми із логістикою, мобілізацією працівників до ЗСУ, економічні проблеми та ін. На даний момент свою роботу відновило біля сотні підприємств, які зупинилися через війну. Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

Найбільше на Львівщині постраждали від початку воєнних дій підприємства машинобудування, деревообробної та хімічної промисловості.

Львівська обласна військова адміністрація здійснює супровід підприємств, які призупинили свою діяльність і надає допомогу в частині пошуку замовлень, кредитування, використання державних інструментів підтримки бізнесу, бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, розширення переліку критичного імпорту, консультування експортерів для пошуку нових ринків збуту.

Львівська ОВА підготувала програму підтримки бізнесу на час воєнного стану. Програма розрахована як допоміжний інструмент до тих ініціатив, які уже запроваджує держава в частині зменшення податкового навантаження, безвідсоткових кредитів, тощо.

Так, в межах Програми безповоротну фінансову допомогу у сумі 100 тис грн можуть отримати релоковані підприємства. Головна умова участі – їхня реєстрація на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис грн, якщо створить не менше 20 нових робочих місць під час воєнного стану на момент подачі заявки.

Також до 500 тисяч гривень можуть отримати підприємці Львівщини для закупівлі виробничого обладнання.

comments powered by HyperComments