У Трускавці на Львівщині відкрили перше в Україні Дерево Миру

Вівторок, 10 травня 2022, 15:05
Дерево Миру - сучасний символ солідарності та визнання цінностей демократії і свободи
У Трускавці на Львівщині відкрили перше в Україні Дерево Миру

На Львівщині, в курортному місті Трускавці вперше в Україні відкрили перше в України Дерево Миру, яке є сучасним символом солідарності та визнання цінностей демократії і свободи. Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

Його мета дозволити людям побачити будь-яке місто світу в режимі реального часу, вітатися з випадковим перехожим, спілкуватися, обмінюватись думками та позбуватися будь - яких кордонів.

Дерево обладнане бездротовою точкою Wi-Fi з високошвидкісним інтернетом, камерою відеоспостереження та тривожною кнопкою для відеочату і безпеки, сонячними панелями, що дають автономність, інтерактивною інформаційною панеллю, вбудованим цифровим дисплеєм для додаткової інформації.

Кожна деталь дерева має свою символіку: верхівка у вигляді каштанового листка – це символ Києва – незламної столиці України, ІТ технології - розвиток та технічний прогрес, який можливий лише в мирному суспільстві, а сонячні батареї – це технології турботи про довкілля, що протиставляється безповоротному забрудненню екології під час війни.

«Ми хочемо жити мирно, з тими сусідами, які нас поважають і шанують, але завжди готові дати відсіч своїм ворогам. Тому люди, які цінують мир, завжди готові до війни. Дай Боже, що усі ці Дерева, які будуть виростати на всій території України й за її межами, насправді допомагали втримувати мир на нашій землі», — зазначив міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Трускавець став першим містом у цьому проєкті. На знак поваги до боротьби українського народу з російським агресором створення «дерев миру» передбачено у всьому світі.

Наступним місцем в Україні, де розглядають можливість встановлення Дерева Миру є територія першого публічного Парку української скульптури у готельному комплексі «Edem Resort», яке має стати доповненням місця популяризації українського сучасного мистецтва.

Загалом у всьому світі планують «висадити» 27 таких дерев. Частину з них розмістять в Україні, а інші – за кордоном. Наступні міста, де з’являться дерева будуть Київ, Львів, Буча, Бородянка, Маріуполь, а, також за кордоном: Варшава, Ніцца, Париж, Лісабон.

comments powered by HyperComments