Три десятки важкопоранених українців через Львів евакуювали в Німеччину для продовження лікування

Понеділок, 9 травня 2022, 15:05
Серед евакуйованих - дорослі і діти із складними мінно-вибуховими пораненнями, які отримали їх через військову агресію рашистів
Три десятки важкопоранених українців через Львів евакуювали в Німеччину для продовження лікування

Три десятки українців зі сходу України, які зазнали важких поранень, евакуювали через Львів до Німеччини для продовження лікування. Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Серед евакуйованих - дорослі та діти зі складними мінно-вибуховими пораненнями, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації, а також хворі, що потребують спеціалізованого лікування.

На Львівщину цих людей доставили потягом, а далі пацієнти каретами екстреної медичної допомоги вирушили у Польщу, де для них організували авіарейс «Жешув – Кельн». Для цього задіяли «летючий шпиталь» – спеціальний медичний авіарейс «Luftwaffe» Збройних сил Німеччини. На його борту є 38 ліжок для пацієнтів, крім того, борт обладнано шістьма модулями інтенсивної терапії.

Скерування пацієнтів до Німеччини стало можливим завдяки спільним зусиллям Міністерства охорони здоров’я та Європейської Комісії.

comments powered by HyperComments