На Львівщині введено в експлуатацію дорогу Дроговиж - Дубина

П'ятниця, 6 травня 2022, 10:03
Підрядник, який проводив капремонт автодороги, отримав сертифікат на введення в експлуатацію
На Львівщині введено в експлуатацію дорогу Дроговиж - Дубина

Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) видала сертифікати для введення в експлуатацію відремонтованих доріг. Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

Як роз’яснили в департаменті дорожнього господарства, після завершення капітального ремонту автомобільної дороги згідно з чинним законодавством необхідно здійснити процедуру введення її в експлуатацію. Для цього Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) за результатами перевірки видає сертифікат, що засвідчує відповідність закінченого будівництвом об'єкта проектній документації та підтверджує його готовність до експлуатації.   

 Відтак,  на цьому тижні ДІАМ видали такий сертифікат для експлуатації автодороги Дроговиж - Дубина,  якою здійснюють доїзд на озеро Задорожнє, що у Стрийському районі Львівської області. З цього моменту гарантійний термін експлуатації капітально відремонтованих доріг згідно з  договором підряду становить 10 років - на земляне полотно та 8 років - на основу дорожнього одягу.

Також за період від грудня 2021 року по квітень цього року ДІАМ видала сертифікати готовності до експлуатації таких об'єктів на території області:

  – автомобільної дороги загального користування місцевого значення Хильчиці - Ясенівці Золочівського району. Ця дорога є об’їзною Золочева та відіграє важливу логістичну складову для транспортної інфраструктури Золочівського району;

 – моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення Судова Вишня - Комарно, Яворівського району Львівської області. Цей міст перебував в аварійному стані і створював загрозу життю людей;

   – вул. Шкільна (від буд. №1 до буд. № 44) в с. Викоти Самбірського району Львівської області. Дорогу капітально відремонтували задля безпечного руху мешканців села та учнів до школи у с. Викоти.

    «На цьому робота ЛОВА не зупиняється, продовжуємо підготовку документації для подальшого введення в експлуатацію відремонтованих автомобільних доріг в області». – Наголосив заступник директора департаменту дорожнього господарства Микола Одиноцький.

comments powered by HyperComments