У Дрогобичі на Львівщині ремонтують вулиці і займаються благоустроєм територій

Четвер, 5 травня 2022, 19:45
У пресслужбі Дрогобицької міськради розповіли про заплановані роботи із поточного ремонту вулично-дорожньої інфраструктури міста
У Дрогобичі на Львівщині ремонтують вулиці і займаються благоустроєм територій

Незважаючи на проблеми з паливно-мастильними матеріалами та фінансовими обмеженнями через дію воєнного стану, Департамент міського господарства продовжує роботи в житлово-комунальній сфері Дрогобицької громади – планові ремонти доріг, косіння трави та благоустрій територій.

Відповідно до плану робіт на 2022 рік, Департамент міського господарства проводить ямкові ремонти доріг на вулицях Лесі Українки, Сагайдачного, Самбірській. Комунальники здійснюють асфальтування доріг на вулицях Трускавецькій, Горішній Брамі, Данила Галицького, Міцкевича та Солоному Ставку – на тих вулицях, де попередньо було зрізано пошкоджені ділянки асфальтного покриття.

На вулиці Бориславській, навпроти Центру Дія, проводиться благоустрій пішохідної зони. Працівники КП «Служба муніципального управління» завершують облаштування пішохідної доріжки.

На вулиці Стрийській від виїзду з міста до перехрестя з вулицею Винниченка було проведено поточний ремонт – зрізано асфальт на пошкоджених ділянках дороги та проведено ямковий ремонт. На іншій частину вулиці, від повороту на Винниченка до центру, планують провести капітальний ремонт. Станом на сьогоднішній день ведуться роботи з виготовлення проекту, який окрім ремонту дорожнього покриття включає роботи з заміни водогону.

У більшості випадків ремонт доріг здійснюють струменевим методом.

Окрім ремонтних робіт комунальниками проводиться щоденне косіння трави. Зокрема такі роботи вже проведено або практично завершено на площі Тараса Шевченка, вулицях Чорновола, Пилипа Орлика, в районі скверу Небесної Сотні, та на вулиці Грушевського.

В районі кільцевої дороги, що на перехресті вулиць Сагайдачного, Чорновола, 22 січня та Володимира Великого, а також на вулиці Лесі Українки наносять розмітки «пішохідний перехід». Також проводиться прибирання вулиць, парків та скверів. КП «Комунальник» щоденно вивозить побутові відходи з майданчиків Дрогобича та сіл громади.

Днями розпочались роботи з відновлення вуличного освітлення на вулицях Стебника – проводиться заміна ламп.

Ближчими днями у Стебнику планують розпочати поточний ремонт доріг на вулицях Трускавецькій, Дрогобицькій, Грушевського, Володимира Великого, Пантелеймона Куліша, Калнишевського, Січових Стрільців, Шептицького, Гоголя.

Незважаючи на проблеми з фінансуванням певних робіт в час воєнного стану, Департамент планує провести максимум запланованих робіт, на які вже виготовлено проектну документацію. Серед них – проекти з проведення внутрішньоквартальних ремонтів на вулицях Самбірській, Коновальця, Котляревського.

По селах Дрогобицької громади ведуться планові роботи з підсипки гравійних доріг. Насамперед це стосується критичних ділянок доріг. Зокрема проведено підсипку на вулицях Шкільній у Рихтичах, Коцюбинського в Унятичах, Коваліва та Зеленої у Брониці, Вербової у Нижніх Гаях, Володимира Великого, Спаса, Зарічної і Шкільної у Рихтичах та вулиць Зеленої і Франка у Снятинці.

comments powered by HyperComments