Тимчасова повірена США Крістіна Квін зустрілася із очільниками Львова та Львівської області (ФОТО)

Понеділок, 2 травня 2022, 17:08
Посольство США відновлює свою роботу в Україні та тимчасово працюватиме у Львові
Тимчасова повірена США Крістіна Квін зустрілася із очільниками Львова та Львівської області (ФОТО)

Сьогодні, 2 травня 2022 року до Львова із візитом прибула тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін. Вона зустрілася із очільниками міста Львова та Львівської області Андрієм Садовим і Максимом Козицьким. Про це повідомили пресслужби Львівської міськради та Львіської ОВА.

«Для нас велика честь, що посольство починає повернення в Україну. Ми цього чекали, і сьогодні я дякую пані посол за ту неймовірну допомогу, яку отримує Україна. Ми також говорили про нові проєкти. Я розказав про великий проєкт, який ми почали впроваджувати у Львові - великий реабілітаційний центр національного рівня - тому що кожного дня до нас надходить багато поранених, і їм треба надавати максимальну підтримку. Я думаю, що ця тема, а також та велика допомога, яка вже анонсована, кардинально змінить ситуацію у війні, і ми достатньо швидко виженемо ворога із нашої землі та переможемо», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Він також подякував американському уряду та громадянам за ленд-ліз та максимальну підтримку України.

«Я дуже задоволена перебувати в Україні. Не можу навіть описати наскільки. Ми сьогодні стоїмо біля дерева, яке ми разом із міським головою Львова посадили приблизно рік тому. Близько 2 місяців тому, за 2 дні до початку вторгнення Росії, я була тут, у Львові. Тоді я сказала, що за зневагу президента Путіна до міжнародного права Сполучені Штати дадуть рішучу відсіч. Сьогодні, через 9 тижнів після початку вторгнення, я пишаюсь тим, що можу сказати, що ми своє слово дотримали», - акцентувала Крістіна Квін під час брифінгу для медіа.

Відтак, посольство США наразі тимчасово працюватиме у Львові, а згодом – повернеться до Києва.

Максим Козицький подякував за допомогу американській стороні.

''Надзвичайно вдячний за ту допомогу, яку надає ваша держава. Особлива подяка за військову допомогу, техніку та прийнятий закон про ленд-ліз. Зустріч міністрів оборони на військовій базі Раммштайн стала чітким меседжем, що усі європейські країни об'єдналися заради перемоги України'', - зазначив під час зустрічі очільник області.

Крістіна Квін була приємно здивованою тими викликами, з якими впоралася Львівська область від початку широкомасштабної війни.

''Така кількість внутрішньо переміщених осіб та логістична координація гуманітарних вантажів створила значне навантаження на область, але лише спільною роботою влади та небайдужих волонтерів вам вдалося забезпечити усіх житлом, одягом та гарячою їжею. Сотні тисяч осіб, які втекли від війни, шукали прихисток, і ваша область надала цей прихисток усім, хто його потребував'', - зазначила повірена у справах США в Україні.

Також Максим Козицький розповів про ті виклики, які приймає Львівська область зараз. Зокрема це паливна криза та значні черги на кордоні з польської сторони.

''Черги пов'язані з напливом авто, які хочуть ввезти на територію України громадяни допоки встановили нульове розмитнення. Що ж до пального, то після ракетної атаки на Кременчуцький нафтопереробний завод, який забезпечував 20% потреб українського ринку, обсяги пального зменшилися, тому зараз спостерігається нестача на паливних станціях. Ми намагаємося оперативно транспортувати бензин з Європи, але кількість бензовозів та цистерн для доставки паливних продуктів є недостатньою. Думаю, що впродовж 10 днів ця ситуація повинна покращитися'', - додав Максим Козицький.

Своєю чергою Крістіна Квін запропонувала обговорити надання спеціалізованого обладнання для того, щоб прискорити процедуру огляду автомашин на кордоні, що повинно розвантажити пункти пропуску від скупчення великогабаритного та іншого транспорту.

comments powered by HyperComments