Десантники із Львівщини взяли в полон трьох військових-зрадників із Криму

П'ятниця, 29 квітня 2022, 10:45
Полонені військові у 2014 році зрадили Присязі на вірність Україні і відмовилися виконувати наказ про передислокацію із Криму
Десантники із Львівщини взяли в полон трьох військових-зрадників із Криму

Військові 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ Збройних сил України, яка базується на Львівщині, на півдні України розбили один з підрозділів окупантів – артилерійський дивізіон 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони ЧФ ВМФ РФ. Серед російських військових, які потрапили у полон, виявилися декілька колишніх військовослужбовців Збройних Сил України.

«У 2014 році, вони зрадили військовій Присязі, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини із півострова та вступили на службу до збройних сил держави-агресора. Через вісім років – 25 лютого 2022 року зрадники повернулися на територію України у складі окупаційних військ», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, днями за публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, судом визнано винним у державній зраді та дезертирстві колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил рф (ст. 408, ст. 111 КК України). Судом призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років.

Ще по двох зрадниках наразі тривають подальші досудові слідчі дії.

comments powered by HyperComments