На Львівщині виявили 200 підприємств із російським "корінням"

Четвер, 28 квітня 2022, 14:15
В області діє робоча група при Львівській ОВА, яка виявляє бізнеси із російською часткою
На Львівщині виявили 200 підприємств із російським "корінням"

Уже понад 200 підприємств, які мають російське "коріння" виявили на Львівщині. Про це учора розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, відповідаючи на запитання журналістів львівських ЗМІ.

За словами Максима Козицького, в області працює робоча група при ОВА, яка із допомогою правоохоронців шукає підприємства, часткою яких володіють росіяни.

«У нас складений список підприємств та організацій, які можуть бути пов'язані з російським капіталом. Цей список опрацьовується, а дані запити відправляються до РНБО для прийняття рішення», – сказав Козицький. Він поточнив, що обшуки, які проходили на об'єктах нерухомості, що належать нардепу від ОПЗЖ, який втік із України відбулися в рамках ініціативи із виявлення об'єктів, що перебувають у власності росіян.

Міжвідомча робоча група із виявлення на Львівщині об'єктів, право власності на які належить громадянам росії було створено на початку квітня. Цю робочу групу очолює перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. До її складу включили представників Бюро економічної безпеки, Львівської регіональної митниці, Львівської залізниці, Нацполіції у Львівській області, Львівського обласного центру комплектування та соцпідтримки, Західного міжрегіонального територіального управління АРМА з місцерозташуванням у Львові.  

Паралельно до робочої групи в ОВА, об'єкти, право власності на які належить росіянам, шукають і представники ЗМІ. Зокрема журналісти інтернет-видання "Твоє місто" встановили, що із 20 львівських готелей прийнаймні три пов'язані із російським капіталом.

Найбільшим і найбільш відомим підприємством Львівщини, яке перебувало у власності російських бізнесменів, безперечно є Львівський автобусний завод, який пов'язують із російським бізнесменом Ігором Чуркіним. Це підприємство фактично припинило роботу іще у 2014 році.

comments powered by HyperComments