На Львівщині проведуть обшуки на 30 об'єктах, що належать соратнику Медведчука

Середа, 27 квітня 2022, 10:15
Обшуки проводитиме Державне бюро розслідувань на об'єктах, що належать Тарасу Козаку, якого підозрюють в державній зраді
На Львівщині проведуть обшуки на 30 об'єктах, що належать соратнику Медведчука

Державне бюро розслідувань сьогодні, 27 квітня запланувало обшуки на 30 об'єктах нерухомості у Львівській області. Ці об'єкти належать соратнику Віктора Медведчука, нардепу від "Опозиційної платформи - За життя" Тарасу Козаку, який покинув Україну, Йдеться в тому числі і про його будинок в Сокільниках біля Львова. Про це із посиланням на власні джерела пише "Твоє місто".

Журналісти пишуть, що Тарасу Козаку належить низка об'єктів нерухомості у Львові та його передмістях. У селі Сокільники Козак має двоповерховий маєток із 2014 року. Йдеться про великий будинок, гаражі, прибудинкову територію. На подвір'ї стоїть автомобіль, а сміттєві баки заповнені. На цій же вулиці розташований ще один, дуже схожий на попередній за стилем будівництва маєток, він належить ексдружині Козака Руслані. У них є спільний син.

У Львові Тарас Козак володіє нежитловими приміщеннями на вул. Угорській площею 400 кв. метрів. У житловому комплексі в центрі міста у родини Козаків є три квартири і чотири паркомісця. Три роки тому квартири в цьому будинку коштували від 140 тисяч доларів. Родина Козака придбала їх тут майже одночасно, у 2017 році.

Мама Тараса Козака Софія володіє ресторанчиком «Зустріч» у Львові та компанією, на яку записана частина будівлі, де розташований ресторан. Із 2014 року на неї записаний і будинок та земля в селі Наварія на Львівщині, пів гектара землі в селі Ясениця-Замкова. Вона також має у власності дві квартири в столиці, зокрема в будинку, куди влучила російська ракета. Крім того, мама Козака є співвласницею компанії «Озеро», яка звела комплекс «Наварія-Нова». А брат Тараса Козака Богдан мав справи з братом Медведчука Сергієм. Вони заснували компанію «Укрінвестлімітед»та «Експонент». У Богдана є дві квартири та будинок у Львові, і три квартири в Києві.

Віктор Медведчук та його соратник Тарас Козак підозрюються в державній зраді. 2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів в дію рішення РНБО що персональних санкцій проти Тараса Козака. Також на 5 років запровадили санкції проти його каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують із нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком. 

comments powered by HyperComments