Аграрії Львівщини отримали насіння кукурудзи від фірми "Bayer"

П'ятниця, 22 квітня 2022, 18:51
Це уже другий гуманітарний вантаж для аграріїв Львівщини - до цього із Франції передали насіннєву картополю
Аграрії Львівщини отримали насіння кукурудзи від фірми "Bayer"

Сьогодні на Львівщину прибув гуманітарний вантаж для аграріїв області - сільгоспвиробники отримали 2300 насіннєвих одиниць кукурудзи від корпорації "Bayer". Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації.

Поставка відбулась за підтримки Міністерства аграрної політики України та департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної адміністрації. Розподіл насіння допомогла організувати ГО «Львівська аграрна палата».

Гуманітарну допомогу  розподілили між малими аграріями регіону: насіння отримали близько 100 виробників, які обробляють до 500 га землі.

За попередніми оцінками отриманим насінням аграрії зможуть засіяти понад 2,3 тис. га, з площ яких прогнозується отримати 21- 22 тис. тонн врожаю.

«Це вже друга гуманітарна партія насіння, яку отримали аграрні підприємства області у квітні цього року. Перша поставка 95 тонн насіння картоплі з Франції ми розподілили між 20-ма дрібними аграріями регіону. Гуманітарна партія насіння кукурудзи є дуже на часі, посівна кампанія в регіоні тільки розпочалась і триватиме до кінця травня самому розпалі і триватиме ще мінімум до кінця травня», - коментує Тетяна Гетьман, директорка департаменту АПР Львівської обласної військової адміністрації.

Прогнозована площа посіву кукурудзи у 2022 році у господарствах усіх категорій становить 84,6 тис.га, збільшена на 1,3 тис. га до минулого року. Площа посіву кукурудзи у сільськогосподарських підприємствах збільшиться на 2,4 тис.га, і становитимуть 78,2 тис.га.

comments powered by HyperComments