У Дрогобичі на Львівщини перейменували низку вулиць

Четвер, 21 квітня 2022, 15:45
Вулицям Дрогобича присвоїли назви на честь новітніх героїв України
У Дрогобичі на Львівщини перейменували низку вулиць

Сесія Дрогобицької міської ради ухвалила рішення про перейменування ряду вулиць у Дрогобичі. На виконання рішення сесії «Про проведення заходів з дерусифікації» від 14.04.2022 року, міська рада вирішила перейменувати вулиці на території міста Дрогобича. Про це повідомили в пресслужбі Дрогобицької міськради.

Відтак низку вулиць у Дрогобичі, які досі носили імена російських письменників та науковців радянської епохи, відтепер носитимуть імена видатних українців та новітніх Героїв України, які захищали нашу землю від російського загарбника.

Відповідно до рішення сесії, перейменовано:
– вулицю Сахарова на вулицю Івана Дацка
– вулицю Чехова на вулицю Андрія Скрипника
– вулицю Глінки на вулицю Руслана Сиксоя
– вулицю Пушкіна на вулицю Задубична
– вулицю Некрасова на вулицю Сахарова
– вулицю Толстого на вулицю науковця Михайла Шалати

Ми маємо багато видатних людей українського походження та новітніх героїв, які достойні того, аби їхніми іменами були названі вулиці. Сьогодні ми почали цей процес та показали чіткий напрямок розвитку нашої громади. В подальшому заходи з повної дерусифікації продовжаться, з урахуванням думок фахівців, істориків та мешканців нашої громади, – наголосив Тарас Кучма, міський голова Дрогобича.

Відповідно до процедури, відділ містобудування та архітектури має провести процедуру перейменування вищезгаданих вулиць у відповідності до вимог законодавства.

comments powered by HyperComments