Медики Львова і Львівської області надають медичну допомогу вимушеним переселенцям

Четвер, 21 квітня 2022, 14:16
Тільки у Львові за час повномасштабної війни із росією медичну допомогу отримало понад 35 тисяч вимушених переселенців
Медики Львова і Львівської області надають медичну допомогу вимушеним переселенцям

Лікувальні заклади міста Львова та Львівської області надають весь спектр медичної допомоги українцям, які були вимушені покинути регіони, де ведуться активні бойові дії. Зокрема у Львові медичну допомогу отримало понад 35 тисяч вимушених переселенців, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

"Ми багато працюємо у наданні медичної допомоги вимушено переміщеним людям. Це і невідкладна допомога, і профілактика, зокрема і планова вакцинація дітей. Це допомога дітям, жінкам і породіллям,  допомога всім, хто її потребує", - зауважує керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

Так, за час війни 2115 вимушено переміщених українців госпіталізували до лікарень Львова з різними травмами і пораненнями (зараз на лікуванні перебуває 452 людини, інших уже виписали). За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулись 21540 українців, з них 2532 – діти, 997 – вагітні жінки (218 з них вже народили немовлят у пологових будинках міста). Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 11979 людям, з них 126 – за останню добу.

Зауважимо, у міських поліклініках діти мають змогу отримати планові профілактичні щеплення від інфекційних недуг: для цього потрібно звернутися у найближчу поліклініку від місця свого перебування.

Станом на сьогодні медична галузь Львівщини працює відповідно до вимог військового часу. Місця надання медичної допомоги не змінилися, можливості її отримання абсолютно не є обмеженими. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

"Кожна особа, яка має скарги на здоров’я, необхідність звернутися за консультацією до лікаря чи пройти обстеження, може звернутися до свого сімейного лікаря. Внутрішньо переміщені особи, які не мають укладених декларацій з сімейним лікарем, також можуть звернутися до найближчої поліклініки, найближчої амбулаторії і отримати всю необхідну медичну допомогу.

Стаціонарні заклади охорони здоров’я Львівщини працюють без жодних обмежень, ургентна та планова допомога надаються в разі такої необхідності", - повідомив Орест Чемерис.

Окрім того, за необхідності можна звернутися за допомогою в іноземні польові (мобільні госпіталі), які є підрозділами існуючих закладів охорони здоров’я. Можна прийти за їх безпосереднім місцем розташуванням, госпіталі працюють цілодобово.

Нагадаємо, як підрозділ Мостиської центральної районної лікарні функціонує ізраїльський польовий госпіталь, а також американський польовий госпіталь від БО "Сумка Самарянина" - як підрозділ Львівського обласного госпіталю ветеранів воєн та репресованих ім. Ю. Липи.

"Якщо виникають питання щодо неможливості отримання медичної допомоги, звертайтеся на Гарячу лінію (департаменту охорони здоров’я, тел. 0322601918 – ред.), і ми будемо відповідно реагувати, тому що зараз маємо можливість працювати в практично звичному режимі", - додав Орест Чемерис. 

 

comments powered by HyperComments