У Львові вулицю Герцена хочуть перейменувати на честь Івана Вакарчука

Середа, 20 квітня 2022, 19:20
Іван Вакарчук тривалий час був ректором ЛНУ ім. Івана Франка, у другій половині 2000-х років очолював Міністерство освіти України
У Львові вулицю Герцена хочуть перейменувати на честь Івана Вакарчука

У Львові вулицю Герцена в центральній частині міста (сполучає пр. Шевченка і вул. І. Франка) хочуть перейменувати на честь відомого науковця, громадського і політичного діяча, багаторічного ректора ЛНУ ім. Івана Франка та Міністра освіти і науки України у кінці 2000-х рр, Івана Вакарчука. Цю ініціативу виявила "Фундація Івана Вакарчука" і з відповідним проханням звернулася до міського голови Львова Андрія Садового.

«Іван Вакарчук стояв біля джерел відновлення української державності й був безпосереднім учасником усіх сучасних визвольних змагань. І сьогодні він, безперечно, був би на передовій боротьби з російським агресором, але, на жаль, цьогоріч 4 квітня минуло вже два роки, відколи Івана Олександровича Вакарчука більше немає», – йдеться у повідомленні.

На думку членів ініціативної групи «Фундація Івана Вакарчука», найбільш доречно перейменувати вулицю, названу на честь російського соціаліста Герцена. Тут розташований один із найдавніших гуртожитків університету, в якому свого часу мешкав Іван Вакарчук. Саме цією вулицею він щодня ходив на кафедру теоретичної фізики Львівського університету, і багато львів’ян його тут зустрічали.

comments powered by HyperComments