На Львівщині та іще у чотирьох регіонах Заходу України відновили виїзну вакцинацію проти COVID-19

Четвер, 14 квітня 2022, 14:47
На Львівщині, а також на Закарпатті, Прикарпатті, Рівненщині та Тернопільщині відновлено виїзди мобільних бригад із вакцинації проти COVID-19 для мешканців територіальних громад, які мають обмежений доступ до пунктів щеплення
На Львівщині та іще у чотирьох регіонах Заходу України відновили виїзну вакцинацію проти COVID-19

На Львівщині та іще у чотирьох регіонах Заходу України - Закарпатті, Прикарпатті, Тернопільщині та Рівненщині відновили роботу виїзних мобільних бригад для вакцинації проти COVID-19. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Повідомляється, що виїзні бригади по вакцинації працюватимуть для тих мешканців територіальних громад, які мають обмежений доступ до стаціонарних пунктів і центрів вакцинації. Мобільні бригади вакцинуватимуть усіх охочих, але пріоритет надаватиметься літнім людям віком від 60 років. Це робиться для того, щоб захистити людей із груп ризику та зберегти сили лікарів, які зараз так чи інакше задіяні у наданні допомоги постраждалим внаслідок воєнних дій. 

Упродовж квітня планується охопити близько 200 невеликих населених пунктів.

Графіки виїздів мобільних бригад у кожній області можна знайти за цим посиланням.

"Закликаємо місцеву владу та медиків інформувати про роботу мобільних бригад мешканців та внутрішньо переміщених осіб, що зараз знаходяться у територіальних громадах, задіяних у проєкті", - просять у Львівській ОВА,

Проєкт «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» розпочався у січні 2022 року та охоплював 7 західних областей України – Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську та Чернівецьку області. Його реалізує Міністерство охорони здоров’я України та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію», у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України, за підтримки Фундації «Кока-Кола».

comments powered by HyperComments