США готові розглянути можливість постачання Україні зброї для ударів по російських аеродромах – ЗМІ

Середа, 13 квітня 2022, 13:42
Заступниця міністра оборони США Кетлін Гікс повідомила, що Сполучені Штати готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь середньої дальності, які здатні завдавати ударів по аеродромах на території РФ.
США готові розглянути можливість постачання Україні зброї для ударів по російських аеродромах – ЗМІ


"Так, ми продовжимо розглядати типи засобів, які запитують українці, - у плані того, щоб надати їм трохи більше дальності та дистанції", - заявила Гікс на зустрічі з групою військових оглядачів у відповідь на запитання, чи готовий Вашингтон вивчати варіант передання Києву зброї, яка потенційно дає змогу вражати військові аеродроми в РФ.

Проте вона застерегла від спроб забігати наперед і не повідомила подробиць про тип озброєнь. "Доки не буде оголошено про ці пакети, я не хотіла б забігати вперед наших президентських рішень. Проте ми просуваємо ці пакети дуже швидко. І вважаю, ви побачите більше в наступні дні", - сказала Гікс.

З огляду на це заступниці міністра було поставлено запитання, чи означають її висловлювання, що США готові розглянути можливість постачання Україні озброєнь більшої дальності, ніж ті, що передавали досі.

"Відповідь - так", - наголосила Гікс.

Окрім того, вона підтвердила, що американська сторона продовжить постачати українську розвідувальну інформацію. "Знаємо, що розвідувальна підтримка, яку ми надаємо, є життєво важливою. Українці також ясно давали це зрозуміти публічно. Ми продовжимо робити це", - зазначила заступниця міністра оборони.

Гікс також пояснила, що США продовжуватимуть постачання Україні боєприпасів, пише "Голос Америки" у середу.

comments powered by HyperComments