Учора ввечері рашисти атакували ракетами Тернопільщину

Понеділок, 4 квітня 2022, 11:25
Ввечері 3 квітня 2022 року мешканці Тернополя під час повітряної тривоги чули вибухи
Учора ввечері рашисти атакували ракетами Тернопільщину

Як повідомив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, ввечері 3 квітня 2022 року Тернопільщина зазнала ракетного удару рашистів, які намагалися зруйнувати один із об'єктів критичної інфраструктури. Під час оголошеної повітряної тривоги у Тернополі було чутно вибухи. За словами очільника області, жертв та постраждалих немає.

«Під час повітряної тривоги, приблизно о 22:20, ворог спробував зруйнувати один з об'єктів критичної інфраструктури у Тернополі. Постраждалих немає. На місці працюють працівники служби ДСНС та поліції», - написав Труш.

Під час брифінгу було повідомлено, що повітряну атаку на Тернопіль ворог здійснив ввечері 3 квітня. Силами української ППО ракету було знешкоджено. Однак її уламки таки пошкодили об'єкт критичної інфраструктури, відповідно цей об'єкт виведено із ладу. Про те, що це за об'єкт і де він знаходиться - службова закрита інформація. Зараз там працюють ЗСУ, ДСНС, які разом з поліцією проводять документування даного факту, дістають осколки. Людських жертв немає. 

«По цьому об'єкту ми спрацювали напередодні. Тобто ми знали, що може бути така ситуація, і  всі превентивні заходи були вжиті до того. Тому маємо такий результат. Звертаюся до жителів краю. Вчорашня ніч показала багато коментарів, пропозицій з адресами, мало не з фотофіксацією. Не робіть цього, не допомагайте ворогу. Коли ви це все пишете, вас теж моніторять в інтернеті. Тому без фейків та попередніх оголошень. На питання: де і що прилетіло, вам будуть відповідати: «в сторону російського корабля», не ображайтеся», - наголосив Володимир Труш. 

Як повідомив начальник Головного управління нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, усі об’єкти критичної інфраструктури Тернопільщини перебувають під охороною. Відповідно коли відбувається сигнал тривоги, приходить оповіщення тих  людей, які там працюють, щоб мінімізувати заходи у випадку бобмардування. Також проводять оповіщення людей, які проживають навколо цих об'єктів 

«Це був перший постріл в Тернопільську область, але думаю, не останній. Тому ми всі повинні бути готові. На сьогодні всі бомбосховища працюють, всі йдемо туди у випадку повітряної тривоги,» - каже очільник поліції області. 

comments powered by HyperComments