У війні з рашистами загинув військовий льотчик із Прикарпаття

Субота, 2 квітня 2022, 13:19
Степану Тарабалці, який пілотував літак МіГ-29, було 29 років
У війні з рашистами загинув військовий льотчик із Прикарпаття

Під час повітряного бою із російськими агресорами загинув 29-річний майор Степан Тарабалка, який пілотував літак МіГ-29. Ще в дитинстві Степан Тарабалка, що народився в селі Королівка на Івано-Франківщині, вирішив, що хоче стати льотчиком-винищувачем. І наполегливо йшов до своєї мрії. Про це пише газета "Експрес".

Матір загиблого героя розповіла, що в садочок та школу її син ходив у сусіднє з Королівкою село — Корнич, де є тактичний аеродром (на світанку 24 лютого цей аеродром на Коломийщині зазнав ракетного удару від російських окупантів). “Степан з дитинства бачив багато літаків у небі, спостерігав за навчаннями десантників, — каже Наталія Тарабалка. — І мріяв, що колись сам пілотуватиме літак”. Степан також навчався у музичній школі грати на трубі. Мама переконувала сина здобувати професію військового диригента.

“Я усвідомлювала, наскільки професія льотчика небезпечна... Ми зі Степаном через різні погляди на його майбутнє три дні не розмовляли, — згадує мама. — Та син сказав, що він або навчатиметься на льотчика, або не буде вступати взагалі. Тож ми поїхали на “день відкритих дверей” у Харківський національний університет Повітряних сил імені І. Кожедуба...

У день вступу я молилася за сина на лавці біля університету. Іншої підтримки, окрім Божої, у нас не було. Він пройшов конкурс — і став на крок ближче до своєї мрії”.

Закінчивши виш, Степан відправився служити за направленням у військову частину за місцем проживання — в Івано-Франківську область.

У Степана Тарабалки залишилися, окрім батька та матері, дружина Олена і 8-річний син Ярослав. Рідні не можуть змиритися з втратою.

“Для мене Степан дотепер живий. Він був і залишається найсвітлішим ангелом, — каже мама Героя. — Мені здається, що війна закінчиться, і син повернеться. Знаю, це ілюзія, але ми з чоловіком так віримо в це...”

comments powered by HyperComments