У Львові суд заочно заарештував 39 рашистських сенаторів

П'ятниця, 1 квітня 2022, 19:47
Личаківський районний суд обрав запобіжний захід сенаторам ради федерації федеральних зборів російської федерації
У Львові суд заочно заарештував 39 рашистських сенаторів

Слідчі судді Личаківського районного суду м. Львова задовольнили клопотання органу досудового розслідування про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою сенаторам ради федерації федеральних зборів російської федерації. Про це повідомляє "Гал-інфо" із посиланням на пресслужбу суду.

Запобіжний захід обрали таким сенаторам:

Святенко Інні Юріївні, Афанасьєвій Олені Володимирівні, Карасіну Григорію Борисовичу, Башкіну Олександру Давидовичу, Жуковій Анастасії Геннадіївні, Отке Анні Іванівні, Базилевському Андрію Олександровичу, Горячевій Світлані Петрівні, Нікітіну Олександру Валерійовичу, Шевченкові Андрію Анатолійовичу, Ковітіді Ользі Федорівні, Воробйову Юрію Леонідовичу, Кожину Володимиру Ігоровичу, Єпішину Андрію  Миколайовичу, Кареліну Олександру Олександровичу, Кондратюку Миколі Федоровичу, Кутєпову Андрію Вікторовичу, Яцкіну Андрію Володимировичу, Журавльову Миколі Андрійовичу, Пермінову Дмитру Сергійовичу, Лєбєдєву Володимиру Альбертовичу, Вайнбергу Олександру Владеленовичу, Косачеву Костянтину Йосиповичу, Алтабаєвій Катерині Борисівні, Семенову Валерію Володимировичу, Мамсурову Таймуразу Дзамбековичу, Рижкову Миколі Івановичу, Рукавишніковій Ірині Валеріївні, Круглому Володимиру Ігоровичу.

Вказані сенатори обґрунтовано підозрюються у скоєнні кримінальних правопорушень  передбачених ч. 3  ст. 110 КК України (умисні дії вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 чт. 437 КК України (пособництво у веденні агресивної війни).

Клопотання розглянуті в порядку передбаченому ч. 6 ст. 193 КПК України, якою визначено, слідчий суддя  розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та може обрати такий  запобіжний захід за відсутності підозрюваного, лише у разі доведення прокурором наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, а також наявності достатніх підстав вважати, що підозрюваний, обвинувачений виїхав та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, та/або оголошений у міжнародний розшук. У такому разі після затримання особи і не пізніш як через сорок вісім годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу. 

Відповідно до положень ч. 4 ст. 197 КПК України, строк дії ухвали не зазначається.

comments powered by HyperComments