На Львівщину переїздить велика компанія із виробництва матраців та меблів

Вівторок, 29 березня 2022, 08:30
До початку масштабної російсько-української війни головний офіс компанії "MatroLuxe" та виробництво знаходилися в Дніпрі
На Львівщину переїздить велика компанія із виробництва матраців та меблів

До Львова із Дніпра переїздить велика українська компанія, яка займається виробництвом матраців, м'яких та корпусних меблів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.
Головний офіс та виробництво компанії "MatroLuxe" до війни знаходилось в Дніпрі. Та сьогодні через небезпеку активних бойових дій, виробництво із сучасним обладнанням переїжджає до Львова. аразі перевезли лише частину обладнання, очікують приїзду працівників.
«Нам багато допомогли працівники з відділу інвестиційної політики. Ми знали про можливість перевезення, як і залізницею, так і автотранспортом. Використовували фури, адже це зручно та швидко.  Десь за тиждень ми перевезли одну лінію, ще за два тижні плануємо запустити виробництво та отримати перші матраци», - розповів  виконавчий директор компанії "MatroLuxe". Він азначив, що від початку війни виробництво скоротилося в рази.
Проте компанія оперативно відреагувала на потреби української держави та суспільства та зосередила виробництво на соціальних матрацах. Це спеціальні легкі, компактні вироби, з низькою собівартістю.
Так, у перші тижні війни такі матраци, які вже були виготовлені, компанія безоплатно віддала на потреби людей, які переховувались від бомбардувань та обстрілів у метро, спеціально облаштованих для сховку приміщеннях тощо.  
«До воєнного стану ми були однією з найбільших компаній в Україні з виробництва матраців. Проте зараз ми єдині з трійки лідерів, хто працює. Також ми беремо на себе зобов’язання по допомозі переселенцям, адже основний попит має саме соціальний матрац»,-  додав виконавчий директор компанії.
Попит саме на соціальний матрац також став однією з підстав релокації виробництва саме на Львівщину. Адже наша область з перших днів війни стала гуманітарним хабом України.
«До нас дуже багато звертаються волонтерські організації і ми співпрацюємо разом з ними. Вдень ми відгружаємо більше ніж 200-300 матрасів на гуманітарну допомогу, для переселенців»,-  розповів один з керівників компанії.
Компанія хоче перемістити на Львівщину понад сто сімей співробітників з різних куточків України та створити до двох сотень нових робочих місць у регіоні. Коли ж завершиться війна, виробництво в області не припинятимуть, натомість вірять, що відновлять повноцінну роботу і на Київщині та Дніпропетровщині.
Зазначимо, що сьогодні вже 40 підприємств прийняли рішення переїхати на Львівщину. Загалом же відділ інвестиційної політики опрацював більш як 200 заявок охочих релокуватись і ця кількість постійно збільшується.

comments powered by HyperComments