Протягом доби львівські рятувальники 65 раз виїздили на пожежі сухостою

Неділя, 27 березня 2022, 11:28
Загальна площа згарища складає понад 22 гектари.
Протягом доби львівські рятувальники 65 раз виїздили на пожежі сухостою

На Львівщині, попри заклики рятувальників ДСНС та місцевої влади і далі продовжують спалювати суху траву і сміття. Відповідно виникають пожежі у екосистемах.

"Від ворожих бомб палає українська земля, а мешканці Львівщини допомагають нищити навкруги все живе!

Рятувальники Львівщини здійснили 65 виїздів на ліквідацію пожеж сухостою.

Загальна площа згарища складає понад 22 гектари.

Люди, схаменіться, не допускайте подібні загоряння та пильнуйте ситуацію у своєму населеному пункті.

Рятувальникам зараз і без цих пожеж роботи вистачає", - повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook".

Для тих, «господарів», які хочуть спалювали сухостій на своїх присадибних ділянках, у полях, біля хат – задумайтесь чи маєте зайві гроші. Так, як такі підпали караються законом у вигляді штрафу:

- для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн

- для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн.

"Наголошуємо, що рейдові групи працюють щоденно по всій території Львівської області. Робота цих груп направлена на притягнення винних осіб за спалення сухої рослинності до відповідальності згідно із законом. Рейдові групи складаються з представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, екологічної інспекції, місцевих органів влади та територіальної оборони.

Однак, звертаємось до всіх небайдужих і свідомих мешканців нашої області, лише спільними зусиллями та відповідальним ставлення ми можемо зупинити паліїв. Якщо Ви побачили підпал, негайно повідомляйте у пожежну службу та поліцію, не дивлячись на те, що палій – це Ваш сусід чи знайомий!

Віримо, що лише разом, ми зможемо зменшити кількість пожеж у природних екосистемах", - повідомляють в ГУ ДСНС України у Львівській області.

comments powered by HyperComments