У Львові планують спорудити тимчасове житло для переселенців

П'ятниця, 25 березня 2022, 10:02
Планують спорудити тимчасове житло для 20 тисяч переселенців.
У Львові планують спорудити тимчасове житло для переселенців

"На останньому виконкомі Львівської міськради ухвалили рішення, потрібні для будівництва таких містечок. Зокрема визначили певні параметри й вимоги. Це будуть модульні будинки, які можна швидко встановити, а потім швидко розібрати. Відразу зазначу, що це тимчасове житло, але попри це, воно мусить відповідати певним вимогам. Наприклад, на одну людину має припадати не менше як 6 квадратних метрів площі. Також має бути санвузол та кухня (відокремлені чи спарені).

Наразі мова будівництво житла для близько 20 тис. вимушених переселенців у Львові.

Кінцевого формату модульних будиночків нема. Управління архітектури має зібрати пропозиції виробників. Також закликаємо архітекторів подавати свої пропозиції. В підсумку місто обере найкращі типові варіанти для міста Львова. Ідеально було би залучити місцевих виробників.

Щодо ділянок, де можна було б розташувати такі хоч і тимчасові містечка. Зараз серед імовірних варіантів - ділянка на 12 га на вул. Величковського в Рясному, 2 га на Тракті Глинянському, а також 8 га у Дублянах. Щоправда, ділянка у Дублянах перебуває у державній власності. Утім вона придатна для такого будівництва, тому будемо обговорювати це питання.

Рішення щодо земельних ділянок під таке житло не остаточні. Пошук можливих варіантів триває.

Очевидно, такий проект вартісний, а тому у плані фінансування це мало би бути окремою держпрограмою. Найкращий же варіант, звичайно, щоб облаштування такого житла профінансували міжнародні гуманітарні організації.

Очевидно, пізніше також будемо розглядати і можливість будівництва соціального житла",- про це повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook".

comments powered by HyperComments