У Львові на базі міської дитячої лікарні розгорнуть додатково понад 100 «ковідних» ліжкомісць

Середа, 7 квітня 2021, 19:09
Відповідне рішення прийняла обласна комісія із техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій
У Львові на базі міської дитячої лікарні розгорнуть додатково понад 100 «ковідних» ліжкомісць

У Львові на базі КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» розгорнуть додаткові 105 нових ліжкомісць для пацієнтів із підозрою чи підтвердженим COVID-19 – таке рішення на сьогоднішньому  прийняла обласна комісія із ТЕБ та НС, яка засідала у Львівській обласній державній адміністрації. Засідання відбувалося під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА Андрія Годика за участю керівника Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталії Іванченко, очільника Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, заступника міського голови Львова Андрія Москаленка. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Рішенням обласної комісії із питань ТЕБ та НС рекомендовано:

- Львівському міському голові розглянути можливість розгортання додаткових 105 ліжок для лікування пацієнтів з підозрою або підтвердженим діагнозом на COVID-19 на базі КНП «Міська дитяча клінічна лікарня»;

- Управлінню охорони здоров’я міста Львова організувати надання стаціонарної допомоги на базі КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» згідно стандартів та протоколів надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою або підтвердженим діагнозом на COVID-19.

Окрім цього, як повідомили у Львівській міській раді, сьогодні розгорнуто додаткових 38 ліжок у 8-ій міській клінічній лікарні м. Львова.

Зазначимо, що у вівторок 6 квітня директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис на брифінгу щодо епідситуації в області, повідомив, що мережа ліжкомісць найближчі дні буде збільшена до 4700 з врахуванням 260-ти ліжкомісць у трьох лікарнях області, які нещодавно включені до переліку закладів охорони здоров’я, залучених до боротьбі з COVID-19. У Львівському обласному кардіологічному центрі створюють 100 ліжок для ковідних пацієнтів; у Золочівській центральній лікарні – 80 ліжок і у Сколівській центральній лікарні – 80 ліжок.

comments powered by HyperComments