Якщо хтось іще сумнівався: Росія знову показала Європі, що довіряти їй не можна аж ніяк

Середа, 7 квітня 2021, 21:43
Словацький державний інститут контролю за лікарськими засобами досліджував російську вакцину «Спутник V», закуплену попереднім складом уряду і дыйшов висновку, що вона не ідентична тій, що отримала схвальні висновки в публікації авторитетного журналу The Lancet.
Якщо хтось іще сумнівався: Росія знову показала Європі, що довіряти їй не можна аж ніяк

Про це повідомляє «ДозорUA».

Державний інститут не прийняв рішення про рекомендацію прищеплювати населення російською вакциною, оскільки не має достатньої інформації для цього. Це спільна позиція інституту і Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що словацькі інспектори не можуть оцінити вакцину настільки всебічно, як Європейське агентство з лікарських засобів.

Інститут стверджує, що вакцина пройшла випробування на стерильність, пірогенність, рН, прозорість, колір, аномальну токсичність, специфічну активність, відсутність видимих ​​механічних домішок, визначення концентрації білка, зовнішнього вигляду.

Але тільки на основі цих тестів не можна дати висновок про ефективність і безпеку для людей.

Словацький інститут навіть не отримав усіх документів про виробництво або безпеки, необхідних для оцінки.

Важливою знахідкою стало і те, що імпортуються в Словаччину вакцини не є повністю ідентичними вакцині, результати якої були опубліковані в престижному журналі The Lancet. Вони не такі ж, як ті, що використовуються в інших країнах.

Досі словацький уряд у своїх обґрунтуваннях закупити російську вакцину спирався на це дослідження.

Відсутність результатів дослідження від авторитетних видань остаточно переконало Словаччину не використовувати вакцину найближчим часом.

Нагадаємо, Словаччина зіткнулася з політичною кризою після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини від коронавируса «Супутник V». Прем'єр Ігор Матович пішов у відставку, його місце зайняв Едуард Гегер.

comments powered by HyperComments