На Львівщині перевізникам, які не забезпечать GPS-моніторинг за рухом автобусів, погрожують розірванням договорів

Середа, 7 квітня 2021, 17:00
В регіоні працює автоматизована система диспетчерського управління пасажирським транспортом, яка забезпечує відображення його руху в режимі реального часу
На Львівщині перевізникам, які не забезпечать GPS-моніторинг за рухом автобусів, погрожують розірванням договорів

Управлінню транспорту та зв’язку Львівської обласної державної адміністрації разом із Центральною диспетчерською службою пасажирських перевезень доручили забезпечити належну роботу системи GPS-моніторингу за рухом автобусів на «обласних» маршрутах. Відповідне доручення дав заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Автобуси, які працюють на маршрутах, які перебувають у компетенції Львівської обласної державної адміністрації, повинні бути обладнані відповідними GPS-трекерами, щоб у диспетчерській могли бачити їх рух в режимі реального часу.

«У випадку повторного виявлення порушення автотранспортним підприємством взятих на себе обов’язків в частині відсутності передачі GPS сигналу, прийматимемо відповідні управлінські рішення щодо дострокового припинення дії договорів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування», – зазначив Юрій Бучко.

За словами чиновника, робота GPS трекерів надає можливість покращити якість пасажирських перевезень та контроль за виконанням договірних зобов’язань в частині дотримання схеми та розкладу руху на внутрішньообласних маршрутах, що в свою чергу сприяє оптимізації затрат часу пасажирів котрі завдяки онлайн ресурсам мають змогу відслідковувати рух транспортних засобів на лінії.

Зазначимо, що у Львівській області функціонує автоматизована інформаційна система диспетчерського управління пасажирським транспортом, яка відображає рух внутрішньообласних маршрутів в режимі реального часу. Дані із цієї системи відображаються у низці додатків, які дають змогу стежити за рухом громадського транспорту в онлайн-режимі.

comments powered by HyperComments