У Садового вирішили закрити 20 нічних клубів Львова на час карантину

Четвер, 1 квітня 2021, 16:42
Відповідне рішення прийняла Львівська міська комісія із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
У Садового вирішили закрити 20 нічних клубів Львова на час карантину

У Львові відбулося нове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС на якому за зверненням поліції вручили попередження низці закладів (якщо недоліки не усунуть, заклади закриють); заборонити продаж алкогольних напоїв на розлив закладам громадського харчування, які працюють на виніс та припинили роботу 20 нічних розважальних закладів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Повідомляється, що за звернення поліції попередження отримали попередження таким підприємствам: кав’ярні «7 Севен-хевен» у ТЦ «Інтер-Сіті» (просп. Червоної Калини, 62а); пункту продажу товарів «Аксесуари до мобільних телефонів» у ТЦ «Вікторія Гарденс» (вул. Кульпарківська, 226а); ТзОВ «Галицьке перехрестя» (вул. Поліська, 2); ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар» (вул. Хуторівка, 4б) і ТзОВ «Сільпо» (вул. Богдана Хмельницького, 214).

Якщо недоліки в дотриманні карантинних вимог не усунуть, заклади зачинять.

Окрім того рішенням міської комісії із ТЕБ та НС передбачено закриття 20 нічних розважальних закладів, а саме «Фешн-клуб» на вул. Підкови, 1; «Faces» на проспекті, Свободи, 5; «Рафінад» на вул. Руданського, 1; «Спліт клуб» на площі Міцкевича, 6/7; «Малевич» на проспекті Чорновола,2, «Шоу-бар «Ерос» на площі Ринок, 11; «Білий кролик» на вул. Галицька, 21; «Де-Люкс» на вул. Володимира Великого, 2; «Галерея Лицарів» на проспекті Свободи, 16-18; «Занзібар» на вул. вул. Липинського, 36; «Одеон» на вул. Наукова, 7-а; «Левел-Рум» на вул. Гетьмана І. Мазепи, 11; «Фест Репаблік» на вул. Старознесенська, 24-26; «Хіреш найт клаб» на площі Петрушевича, 2; «Клауд» на площі Соборна, 14; ресторан-пивоварня «Старгород» на вул. Римлянина, 1; шоу-бар «Казанова» на вул. Ставропігійська, 7; арт-кафе «Арт-Хол» на вул. проїзд Крива Липа, 6;бар «Рест.Бар 13» на вул. Беринди, 2 та заклад «Клуб» на проспекті Шевченка, 10.

В той же час, міська комісія із ТЕБ та НС дозволила Львівському міському центру реабілітації «Джерело» із 5 квітня:

 - надавати послуги комплексної реабілітації та раннього втручання –винятково по запису та з дотриманням карантинних вимог;

- надавати послуги денного догляду для дітей та осіб з інвалідністю в групах не більше 10 людей, відповідно до графіку та з дотриманням карантинних вимог.

За словами заступника міського голови Львова Андрія Москаленка моніторингові групи виявили порушення у низці закладів, тож їм рішенням комісії надано попередження, у випадку неусунення яких, цим закладам загрожує припинення роботи.

«Щойно завершилося засідання комісії з питань ТЕБ та НС, прийнято ряд рішень. За вчорашній і позавчорашній день ми проаналізували виконання різними суб'єктами тих рішень карантинних, які прийняті раніше. Ми вважаємо, що якщо рішення прийняті, якщо обмеження запроваджені, то вони повинні стосуватися всіх. Саме тому вчора моніторингові групи обстежили понад 300 об'єктів. Сьогодні ми мали так само зустрічі з представниками визначених суб'єктів про яких йде мова, яких стосувалися ряд виявлених порушень протягом останнього часу. Тож про них так само було прийнято ряд рішень.

Перше – ми сьогодні провели зустріч з представниками нічних розважальних закладів, тому що протягом останнього періоду часу фіксувалися порушення, які можна було спостерігати як у соцмережах, так і публічно. Ми вважаємо, що в сьогоднішній час, коли будь-який зайвий соціальний контакт є на вагу людського життя, ці речі є неприпустимі. Саме тому сьогодні рішенням комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення призупинити господарську діяльність нічних закладів на території міста Львова…

Друге – після обстеження було виявлено ряд порушень на територіях досить великих і відомих об'єктів Львова, саме тому рішенням моніторингових груп було вручено попередження і прийняті протоколи про порушення, які терміново необхідно усунути, і в разі неусунення таких порушень, наступними кроками будуть розглядатись комісією ТЕБ і НС можливість закриття цих закладів…

Окремий пункт стосується закладів громадського харчування. Зокрема, в тих закладах, які працюють на виніс, заборонено продаж алкогольних напоїв на розлив. Тому що сьогодні це може генерувати додаткову кількість людей і кожен соціальний контакт у сьогоднішніх умовах є насправді критичним і на вагу людського життя», – розповів Андрій Москаленко.

comments powered by HyperComments