В Україну заборонили ввезення бурових доліт із Росії

Четвер, 1 квітня 2021, 14:05
Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів України за ініціативою Львівської обласної державної адміністрації
В Україну заборонили ввезення бурових доліт із Росії

Кабінет Міністрів України затвердив Постанову №269 від 29 березня 2021 року «Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації». Вона передбачає введення до цього переліку інструментів для буріння скельних порід чи ґрунтів. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Введення цієї заборони ініціювала Львівська ЛОДА, адже вона дозволяє підтримати українських виробників бурильного обладнання, зокрема дрогобицьке ТОВ «Універсальна бурильна техніка», яке єдине в Україні має повний цикл виробництва бурових доліт і може забезпечити внутрішній ринок України якісними буровими долотами. Ми вдячні Уряду, Президенту за підтримку національного виробника», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зазначимо, що компанія ТзОВ «Універсальна бурильна техніка» із Дрогобича зможе значно наростити потужності, без залучення зовнішніх інвестицій створити до 300 робочих місць з високою заробітною платою. Відповідно суттєво збільшити суми сплати податків та покращити розвиток Дрогобицької міської територіальної громади.

Максим Козицький зазначив, за останній рік ТОВ «Універсальна бурильна техніка» значно наростило виробництво. Постачає свою продукцію по всьому світу – у США, Канаду, Італію, Німеччину, Францію, Саудівську Аравію, Австралію тощо. Однак на українському ринку компанія працювати не могла – 95% бурових доліт тут складав імпорт з Росії.

comments powered by HyperComments