На Львівщині проведуть капремонт ділянки автодороги Турка – Східниця

П'ятниця, 2 квітня 2021, 09:12
Вартість ремонту ділянки автошляху О-14-19-02 довжиною понад 2 кілометри становить 45 мільйонів гривень
На Львівщині проведуть капремонт ділянки автодороги Турка – Східниця

На Львівщині учора, 1 квітня 2021 року стартували ремонті роботи на автодорозі О-14-19-02 Турка – Східниця. Зараз ремонтують ділянку автодороги від Нового Кропивника до села Рибник довжиною понад 2 кілометри. Загальна довжина автодороги О-14-19-02 – біля 40 кілометрів. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

За словами заступника «губернатора» Львівщини Юрія Бучка, загалом є проект ремонту 12 кілометрів автодороги Турка – Східниця, який розрахований на два роки. Загальна його вартість – 220 мільйонів гривень.

«Дорога проходить від Нового Кропивника через населені пункти Рибник, Майдан, Головське до села Ясениця.  Зараз дорожники ремонтуватимуть відрізок від Нового Кропивника до с. Рибник протяжністю понад  два кілометри. Для цього залучили фінансовий ресурс у сумі 45 мільйонів гривень», – зазначив Юрій Бучко.

Капремонт ділянки передбачає укладання асфальтобетонного покриття; відновлення двох мостів; облаштування узбічь та встановлення дорожніх знаків.

ІДля завершення проекту необхідний додатковий фінансовий ресурс. Розуміємо, що ця дорога дуже потрібна для людей і значно пожвавить розвиток карпатського регіону. Тому зараз спільно з профільним департаментом напрацьовуємо шляхи залучення коштів з держбюджету. Зокрема, звернулись у Держагенство автомобільних доріг щодо виділення додаткових грошей», - додав заступник голови Львівської ОДА.

Підрядником, який виконує ремонтні роботи на ділянці автодороги О-14-19-02 є турецька компанія «Онур».

Юрій Бучко також зазначив, що 10 кілометрів автодороги Турка – Східниця в напрямку від Явори до Ісах відремонтували в минулі роки, отож понад 2,5 тисяч місцевих мешканців, а також туристи можуть користуватися відремонтованою автодорогою.

Також скоро дорожня техніка запрацює на напрямку Ясениця – Новий Кропивник. Для ремонту виділили 20 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments