На Прикарпатті у 87-му окрузі лідирують Вірастюк та Шевченко

Четвер, 1 квітня 2021, 09:29
Кандидат від ВО «Свобода», якого підтримала «Європейська Солідарність», Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити на окрузі перевибори
На Прикарпатті у 87-му окрузі лідирують Вірастюк та Шевченко

Станом на пізній вечір 31 березня 2021 року в Центральній виборчій комісії повідомили, що у 87-му виборчому окрузі на Івано-Франківщині уже пораховано майже 71% бюлетенів.

Лідером перегонів у 87-му виборчому окрузі за даними підрахунку 71% бюлетенів є стронгмен Василь Вірастюк, який є кандидатом від «Слуги народу», він отримав 31,09% голосів виборців.

На другому місці – Олександр Шевченко, екс-керівник відпочинкового комплексу «Буковель», який йде на вибори від політсили «За майбутнє». Він отримав 28,99% голосів виборців.

Третю сходинку посів екс-віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський, висунутий ВО «Свобода» і підтриманий «Європейською Солідарністю». Він отримав 28,87% виборців – ввечері 31 березня розрив між ним і Шевченком становив лише 42 голоси.

У партії «Слуга народу» проти ночі 1 квітня 2021 року повідомили, що на 14-ти виборчих дільницях округу № 87 на Івано-Франківщині проведуть перерахунок голосів. Однак ця інформація не отримала підтвердження у ЦВК.

Зазначимо, що учора, 31 березня 2021 року кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк заявив про фальсифікації та «вкидування» бюлетенів з боку своїх опонентів. Депутати «Слуги народу» повідомили про порушення під час голосування та підрахунку голосів на 87-му окрузі. Серед них нібито підкуп, шантаж, залякування, підробка бюлетенів.

Окрім того, через те, що кілька членів і голова територіальної виборчої комісії округу № 87 залишили місце роботи, в комісії було втрачено кворум, отож було неможливо продовжувати підрахунок голосів на довиборах у Верховну Раду. 30 березня 2021 року Центральна виборча комісія призначила голову ТВК № 87 і трьох членів виборчої комісії.

Кандидат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський, якого підтримала «Європейська Солідарність» Петра Порошенка, вимагає визнати вибори недійсними, і оголосити перевибори.

comments powered by HyperComments