На Львівщині цьогоріч планують відремонтувати понад 350 кілометрів автодоріг державного значення

Вівторок, 30 березня 2021, 15:01
Про такі амбітні плани дорожнього будівництва розповів очільник Львівської ОДА Максим Козицький
На Львівщині цьогоріч планують відремонтувати понад 350 кілометрів автодоріг державного значення

Львівщина має амбітний план – відремонтувати за кошти держбюджету 300 км доріг державного значення. На дорогах державного значення плануємо відремонтувати 48 мостів. На це потрібно – 6,3 млрд грн. Відповідні пропозиції подали до Державного агентства автомобільних доріг. Окремо, за рахунок кредиту республіки Польща заплановано відремонтувати ще 68,7 км.

Про це повідомив сьогодні під час онлайн дискусії «Велике будівництво-2021. Львівщина» голова Львівської ОДА Максим Козицький, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Козицький наголосив, що цього року стартує будівництво Північної об’їзної Львова. Усі роботи здійснюватимуться за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на умовах співфінансування, а це означає, що проект відповідає найвищим соціальним, безпековим та екологічним стандартам.

«Нова траса з’єднає автомобільну дорогу Київ – Чоп із трьома шляхами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею. Її довжина -  23 км. Уже затверджено проект Північної об’їзної та підписано Угоду між Урядом України та ЄБРР і ЄІБ про надання кредиту. Після всіх додаткових досліджень Укравтодор оголосить тендер. Очікуємо, що будівництво дороги може розпочатись восени 2021 року,  триватиме приблизно 4 роки», – зазначив Максим Козицький.

Інший важливий проект – дорога Стрий – Ходорів, протяжністю 44 км.

«Вона є частиною  найдовшої траси країни, яку хочуть прокласти до 30-річчя незалежності України. Фактично зшиває Україну -  пролягатиме від Стрия до Ізвариного на Луганщині. Зараз проводимо тендер на визначення  підрядника», – додав очільник Львівщини.

Також він повідомив, найближчим часом  планують почати ремонт дороги від Стрия до кордону з Польщею – до Нижанкович. 

«Цей шлях продовжить цю найдовшу дорогу і Україна вже буде зшита дорогою від кордону до кордону. Польська сторона планує  вже цього року приступити до спорудження автомобільного пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Тож наші проєкти – це додаткова можливість для розширення міжнародної співпраці України з країнами Європи, це комфорт для подорожніх, це новий поштовх для розвитку місцевих громад», – підкреслив Максим Козицький.

comments powered by HyperComments