Львівська опера під час посиленого карантину безкоштовно транслюватиме постановки нових вистав

Понеділок, 22 березня 2021, 17:31
Під час посиленого карантину театри Львова будуть зачинені, тому Львівська опера пропонує глядачам перегляну свої постановки в онлайн-форматі

У Львові та Львівській області запроваджено посилені карантинні заходи, які передбачають припинення роботи закладів культури, у тому числі і театрів. У час посиленого карантину Львівська національна опера пропонує глядачам переглянути в форматі онлайн знакові та найновіші постановки театру. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Серед тих постановок, які глядачі зможуть переглянути в онлайн-форматі – твори сучасних українських композиторів і оперна класика – феєрія «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича, опера для сімейного перегляду «Лис Микита» Івана Небесного та сучасна постановка опери «Дон Жуан» Вольфганга Амадея Моцарта.

Відеозаписи вистав «Лис Микита» та «Дон Жуан» були здійснені нещодавно за підтримки Українського культурного фонду. У театрі зазначають, що якісна зйомка вистав – це не лише необхідність у сучасному онлайн просторі, це і важливий внесок у фіксування історії української оперної і театральної сцени.

Вистави, доступні для перегляду:

Феєрія «Коли цвіте папороть»: шедевр під забороною: вражаючий спектакль, що поєднує енергетичну музику, хорове виконавство, народні обрядові традиції, сучасну хореографію та яскраве дійство із відеопроекцією – його можна переглянути за цим посиланням;

«Лис Микита»: сучасна українська опера для сімейного перегляду: Ця опера вражає неймовірними масками та костюмами персонажів, феєрією світла, 3D-анімацією, і навіть – повітряними гімнастами. А ще, поряд із звичним оркестром, ви можете почути українські колоритні інструменти – цимбали, ліру, бандуру і гучну трембіту. Цю оперу можна переглянути за цим посиланням.

«Дон Жуан»: сучасна постановка найвідомішої опери Моцарта: Якщо ви не бачили цієї сучасної постановки, вона здивує вас неповторними світловими ефектами та вражаючими декораціями з металоконструкцій, які є наче лабіринтом загубленої людської душі. Цю оперу можна переглянути за цим посиланням.

Детальну інформацію про вистави можна довідатися із прес-релізу Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

comments powered by HyperComments