Мешканців Львівщини у загрозливих до життя станах будуть транспортувати гелікоптерами

П'ятниця, 19 березня 2021, 16:45
На таке транспортування можуть розраховувати пацієнти із інсультами, інфарктами та важкими травмами, каже заступник очільника МОЗу Ігор Іващенко
Мешканців Львівщини у загрозливих до життя станах будуть транспортувати гелікоптерами

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні». Відповідно до цього документу, уже із 1 квітня 2021 року пацієнти з інсультами, інфарктами, іншими загрозливими для життя та здоров’я станами чи травмами у Львівській області зможуть розраховувати на повітряне транспортування медичним гелікоптером. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко.

З 1 травня до проєкту приєднаються Київська область та м. Київ. Можливостями міжгоспітального транспортування будуть охоплені всі прилеглі до пілотних регіонів обласні центри та повністю територія Українських Карпат.

Технічну можливість реалізувати проект єдиного аеромедичного простору в Україні МОЗ отримав завдяки Міністерству внутрішніх справ України та Національній поліції України,  які виділили два сучасні вертольоти Н145 та організували цілодобове чергування авіаційного персоналу для виконання завдань з аеромедичної евакуації.
 

 

comments powered by HyperComments