У Дрогобичі на Львівщині продовжать будівництво сучасного Центру надання адмінпослуг

Четвер, 18 березня 2021, 11:32
Для реалізації цього проекту місто отримало фінансування від Державного фонду регіонального розвитку
У Дрогобичі на Львівщині продовжать будівництво сучасного Центру надання адмінпослуг

Цього року в Україні створення шести Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) отиримало фінансування із Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Ці Центри у форматі «Прозорий офіс» розташовані у великих територіальних громадах. На Львівщині фінансування із ДФРР отримав ЦНАП у місті Дрогобичі, який розмістився на вулиці Бориславській. Про це інформують у Міністерстві розвитку громад та територій України.

У Львівській ОДА повідомили, що будівництво нового ЦНАПу в Дрогобичі розпочали ще у 2018 році. На будівництво цього об’єкту із місцевого, обласного і державного бюджетів було скеровано 7 мільйонів гривень. За ці кошти виконано земляні роботи, залито фундамент будівлі, вимуровано стіни першого поверху і зроблено його перекриття. До об’єкту підведено каналізаційні мережі. У 2021 році планується залучення 10 млн. грн. із ДФРР і 5 мільйонів гривень із місцевого бюджету на продовження робіт.

Загалом проект нового ЦНАПу в Дрогобичі передбачає будівництво двоповерхової будівлі, де на 1-му поверсі серед приміщень буде рецепція та зал очікування з дитячою зоною, зал обслуговування абонентів (фронт-офіс), громадська приймальня (бек-офіс), система електронної черги. На 2-у поверсі розмістять два конференцзали, зал для коворкінгу та технічні приміщення.

Як наголосили у Міністерстві розвитку громад усі ЦНАПи, які отримають фінансування стануть не просто місцями, де можна отримати державні послуги, а своєрідними офісами тергромад.

«Там мешканці зможуть поспілкуватись між собою та отримати консультації адміністраторів щодо життя своєї громади. А в деяких випадках – також отримати можливість використовувати приміщення ЦНАПу для ведення власного бізнесу», – зазначають у Міністерстві.

Таким і є ЦНАП у Дрогобичі, де в майбутньому працюватиме коворкінг. Також для облаштування ЦНАПу закуплять необхідне обладнання та проведуть благоустрій території з улаштуванням тимчасових автомобільних стоянок. ЦНАП відповідатиме вимогам інклюзивності, тут перебачать безперешкодний доступ з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Запуск ЦНАПу дозволить створити понад 30 нових робочих місць, Загальна кошторисна вартість проєкту – понад 33 млн грн.

comments powered by HyperComments