На Львівщині планують збільшити кількість «ковідних» ліжок в опорних медзакладах

Середа, 17 березня 2021, 08:19
Про це йшлося учора під час засідання обласного Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
На Львівщині планують збільшити кількість «ковідних» ліжок в опорних медзакладах

У зв’язку зі складною ситуацію захворюваності на коронавірус на Львівщині, планують збільшити кількість ліжкомісць в опорних лікарнях області. Про це говорили учора на засіданні обласного Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

«На жаль, епідеміологічна ситуація в області погіршується. Щодо кількості госпіталізованих осіб ми перевищили показники жовтня.

На сьогодні нам необхідно забезпечити додаткових 600 ліжкомісць, щоб у випадку збільшення кількості хворих бути готовими надати належну допомогу і врятувати людські життя. Тому маємо працювати синхронно і запропонувати комісії ТЕБ і НС конкретні пропозиції», – зазначив  керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, заступник голови Львівської ОДА Іван Собко. 

У межах засідання штабу директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис проінформував, що у порівнянні з лютим,  заповненість ліжкомісць в медзакладах зросла втричі.

«Cтаном на ранок в стаціонарах перебуває 2295 хворих, ліжкова мережа заповнена на 58%. Ще минулого тижня цей показник становив 50%. Щоденно у стаціонари ми госпіталізуємо від 240 до 270 пацієнтів. Якщо порівнювати з жовтнем, то такого не спостерігалось, наш «рекорд» становив – 250. Також, якщо у період трьохтижневої давності швидка виїжджала на добу 35 разів до пацієнтів із підозрою на коронавірус, то сьогодні понад 100 викликів», – зазначив Орест Черемерис.

За підсумками засідання, Іван Собко доручив профільному департаменту пропрацювати спільно з міською владою та керівниками районів механізм збільшення кількість ліжкомісць в опорних лікарнях та відповідне рішення винести для затвердження комісією ТЕБ І НС.

 

comments powered by HyperComments